Sporttrends 2018: Ken je deze sporten al?

Wat zijn nou de nieuwste sporttrends voor 2018? Nieuw jaar, nieuwe voornemens en nieuwe sporten. Sporten is pas vol te houden als je het ook echt leuk vindt. Zo heb ik al verschillende sporten geprobeerd: Boksen, trailrunning, Zumba, Grit, Bodybalance en Bodyattack. Bij het laatste werd ik helemaal enthousiast en doe ik nu al een aantal jaar 2 a 3 keer in de week. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en een nieuwe sport? Wellicht zit er in het onderstaande rijtje sporten wel een sport die voor 2018 helemaal bij jou past. Ik vertel je vijf sporttrends voor 2018.

Sporttrends: Welke sporten zijn helemaal je-van-het in 2018?

1. Jumping Fitness

Marlou en ik probeerde deze nieuwe sport al een keer in 2016, maar in 2018 is deze training ook weer helemaal de trend. Lees hier onze ervaring met Jumping Fitness en wat het met je lichaam doet.

2. Fitbarre

Mijn vriendin uit Zaandam geeft de les Fitbarre in haar Sportschool. Dit lijkt mij dus echt heel erg leuk en heb ik nog nooit geprobeerd. Ik ga dit jaar nog een les bij haar volgen en zal jullie mijn ervaring met deze les delen.  Tijdens de FitBarre workout ligt de focus op het vormen van spieren en het verbeteren van uithoudingsvermogen, flexibiliteit en balans met behulp van de balletbarre. Naast het feit dat je bij FitBarre werkt aan je lichaam leer je ook een elegante en vloeiende manier van bewegen aan. Door goed te stretchen breng je je spieren op lengte en werk je aan een sterk en elegant lichaam zonder opgepompte spieren. De FitBarre les is geschikt voor iedereen, dus ook zonder balletachtergrond.

sporttrends

3. Crossfit

Ook crossfit is in 2018 weer helemaal hot. En hot krijg je het zeker van deze sport. Tjee wat vond ik dit zwaar. Niks voor mij om een lange tijd vol te houden. Ben jij echt een beast dan past deze sport helemaal bij jou. Lees hier onze ervaring over Crossfit

4. HITT / GRIT

In mijn sportschool noemen we het Less Mills Grit. Dit is een High Intensity Interval Training les van 30 minuten waarin je helemaal kapot gaat. De instructeur pusht je tot het uiterste en verder! Je kunt kiezen uit de les Strength en Cardio. Bij Strength wordt er gebruik gemaakt van gewichten. Voordelen van een lesje Grit zijn: korte workout, je hoeft geen uren te trainen om resultaat te boeken, je verbrandt tijdens deze workout heel veel calorieën en je krijgt een slank en atletisch lichaam. Ik doe soms een lesje grit, maar vind het altijd te zwaar om wekelijks vol te houden.

5. SUPyoga

Zelf vind ik SUPpen in de zomer super leuk! SUPpen heeft zoveel voordelen. Lekker over het meer of door de grachten van Groningen. Maar voor 2018 doen we er nog een schepje bovenop, namelijk SUPyoga! Bij SUPyoga ga je dus yoga oefeningen doen op je SUPboard. Deze SUPboarden zijn wel wat breder dan een bij een normaal SUPboard. Laat die zomer maar komen!

Welke sport wordt het voor jou?

Ga jij een van deze sporten proberen of heb je ervaring met Fitbarre en kan je mij overtuigen dat dit leuker is dan Bodyattack? Ik zie graag jullie reactie!

Liefs Rosa

Heb jij helemaal niets met de sportschool of bovenstaande sporten en werk jij liever thuis aan je nieuwe doelen voor 2018? We zetten 9 home gym must haves voor je op een rij.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more