Sporthorloge: TomTom Spark

Al een tijdje ben ik me aan het oriënteren op het aanschaffen van een sporthorloge. Omdat borstbanden mijn huid altijd irriteren wilde ik er een met ingebouwde hartslagmeter. Er zijn tegenwoordig best wel wat horloges op de markt, en omdat ze vrij prijzig zijn, was het niet iets wat ik zomaar even snel wilde aanschaffen. De uitnodiging van TomTom en Runner’ s world voor het Meet Wrist power event, voor de officiële lancering van de nieuwe TomTom Spark kwam dus als geroepen!

TomTom en Runner’s world Meet Wrist Power event
Dus ik nam donderdag 10 december de laatste twee uurtjes vrij van mijn werk en stapte op de trein naar Amsterdam, waar ik samen met 15 runfluenzers en bloggers vanaf 18.00 uur werd verwacht op het hoofdkantoor van Runner’s world. We werden ontvangen met een lekker (alcoholvrij) drankje en werden allemaal op de foto gezet. Ik raakte meteen aan de praat met Frances van Focusonwhatfeelsgood.com. Wij werden dan ook met zijn tweetjes op de foto gezet (overigens heb ik zelden zo slecht op een foto gestaan, dus die ga ik jullie onthouden).

TomTom Spark

Toen iedereen er was, werd kort verteld wat de invulling van de avond was en werd er nog even stilgestaan bij het feit dat Runner’s world de avond daarvoor uitgeroepen was tot Tijdschrift van het Jaar! Daarna werd de nieuwe TomTom gadget gepresenteerd door 2 medewerkers van TomTom. Al snel werd duidelijk dat we allemaal met een horloge naar huis zouden gaan. Wow!

TomTom Spark_2 TomTom Spark_3

TomTom Test
Na de presentatie mochten we allemaal onze nieuwe TomTom Spark in ontvangst nemen en werd meteen uitgelegd hoe hij werkte. Met een klein groepje gingen wij hem meteen uittesten, terwijl de fitbloggers een fotoshoot met de nieuwste collectie van Nike hadden. Wat is het toch fijn om rond te rennen in Amsterdam, over bruggetjes, door leuke straatjes, ondertussen kletsend met mensen die je tot een uur geleden nog nooit had gezien. Na een kort rondje van ongeveer 5 kilometer stonden er allemaal lekkere hapjes voor ons klaar. Toen iedereen klaar was met de fotoshoot volgde er nog een dj-workshop. De TomTom Spark heeft de leuke functie dat je er muziek op kunt zetten, waardoor je zonder je telefoon of mp3 speler de deur uit kunt. Helaas heb ik de dj-workshop moeten missen, omdat ik de trein moest halen om nog dezelfde avond thuis te zijn. Maar als ik de foto’s zie, was het een erg leuke afsluiter.

TomTom Spark
Wat is de TomTom Spark nou eigenlijk precies voor horloge? Dit horloge wordt een fitnesshorloge genoemd. Hij is namelijk voorzien van multisport functie. Je kunt dus instellen welke vorm van sport je doet. Je kunt kiezen tussen rennen, fietsen, zwemmen, loopband, sportschool, indoor (bijvoorbeeld spinning), freestyle (bijvoorbeeld aerobics, yoga, enzovoort) en stopwatch.  De TomTom Spark Cardio + Music, die wij hebben gekregen, is de meest uitgebreide versie van de TomTom Spark. Deze heeft hartslagmeting zonder borstband (hij meet je hartslag met een lichtje aan de achterkant, wat door de huid heen schijnt en zo de hartslag kan meten). Het horloge is ook meteen een activity tracker, hij meet de hele dag door hoeveel stappen je zet en wat je hartslag doet gedurende de dag. Het horloge is uiteraard ook voorzien van GPS, waardoor je na je run je route kunt zien op de app op je telefoon. Het horloge is voorzien van 3GB geheugen, waardoor je er zo’n 500 nummers muziek op kwijt kunt. Daarnaast zit er een bluetooth headset bij, waardoor je draadloos muziek kunt luisteren. Je hoeft met dit horloge dus niet meer met je telefoon de deur uit. Je kunt hem in 2 maten kopen, small en large. Wij kregen allemaal een large, die me eigenlijk net iets te groot is. Maar de bandjes zijn verwisselbaar, dus ik kan er altijd een small bandje bij bestellen. Vooralsnog zijn ze alleen in zwart verkrijgbaar.

TomTom Spark_1

TomTom Spark testen
Uiteraard wilde ik mijn nieuwe gadget meteen testen. Dus thuis ging hij meteen aan de laptop om hem op te laden (heel eenvoudig via USB), en installeerde ik meteen het bijbehorende programma op mijn laptop en de app op mijn telefoon. Een paar dagen later moest ik een les club power geven, een mooie gelegenheid om hem te testen. Voor de les verbond ik hem met mijn telefoon, dat gaat vrij snel. Ik selecteerde “sportschool” en nam me voor op start te drukken zodra mijn les begon. Uiteraard vergat ik dat, en drukte ik na de warming up alsnog op start. Het horloge heeft maar 1 knop, die je op 4 manieren kunt gebruiken (naar boven, naar beneden, naar rechts en naar links), waardoor hij tijdens het trainen ook gemakkelijk te bedienen is.

Na de les stopte ik mijn workout, door de knop naar links een tijdje vast te houden. Doordat je de knop even vast moet houden, kun je niet per ongeluk tijdens het trainen op stop drukken. Na de training synchroniseerde ik het horloge weer met mijn telefoon en zag direct het resultaat op de app. Superhandig!

IMG_4494

 

IMG_4489

Ik moet me nog even gaan verdiepen in mijn hartslagzones, zodat ik daar wat gerichter mee aan de slag kan. Je kunt hartslagzones invoeren waar tussen je wilt trainen, en dan geeft het horloge trillingen als je je hartslag haalt of er over/onder zit. Dat heb ik nog niet geprobeerd. Gedurende de dag kun je precies bijhouden hoeveel stappen je al hebt gezet, door de knop even naar links te drukken. Door nog een keer naar links te drukken zie je het aantal stappen van die week, omdat je nou eenmaal de ene dag wat actiever bent dan de andere dag.

Conclusie
Wat vind ik nou van mijn nieuwe gadget? Ik ben er heel blij mee! Ik moest even goed uitvogelen hoe hij nou precies werkte, maar ik had het redelijk snel door en moet zeggen dat hij best gemakkelijk werkt. Ik moest hem na 2 dagen opladen, door het klokje uit de band te klikken en met USB aan de computer te hangen. Ik heb hem alleen nog tijdens het sporten gedragen, dus ik kan niet beoordelen of de stappenteller accuraat is. Ik ga hem nog even wat verder testen en dan volgt er over een tijdje een uitgebreide review.

TomTom Spark

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more