Sporthorloge: Hoe kies je er een uit?

Marlou en m’n zus hebben er één en ook Rosa, Ellen en Ana heb ik er mee gespot: een sporthorloge. En wie heeft er (nog) geen? Ikke. Jij ook niet en staat zo’n mooie gadget ook op jouw fitgirl wishlist of Sinterkerst verlanglijstje? In deze blog deel ik je mijn tips zodat jij (en ik) de beste sporthorloge vindt die bij je past.

Where to start?

Een sporthorloge staat al heel lang op m’n fitgirl wishlist, maar door het enorme aanbod vind ik het best moeilijk om er eentje te kiezen. Want hoe weet je nou welke horloge het beste bij je past? Mijn zoektocht ben ik gestart met het maken van een wensenlijst. Dit is dan ook gelijk mijn eerste tip: schrijf alle functies die jij belangrijk aan een horloge vindt op zodat je horloge je daadwerkelijk ondersteunt om je trainingsdoel te bereiken. Om je op weg te helpen met je lijstje heb ik onderstaande tips voor je verzameld.

5 tips om de beste sporthorloge te kiezen

 1. Wat wil je meten?

  Meten is weten en om je trainingsdoel te bereiken is het wel handig dat je de juiste gegevens kunt meten. Je kan het tegenwoordig zo gek niet bedenken of je kunt het meten. Dus vraag je af wat jij wilt meten: de afstand, route en snelheid die je rent, hoeveel calorieën je verbrandt, je hartslag en zo zijn er nog veel meer dingen die je kunt meten. Als je aan verschillende sporten doet, zoek dan een sporthorloge die veel verschillende sporten en gegevens kan meten.

  beste sporthorloge hardlopen

  Ana vind een sporthorloge een echte hardloopessential.

 2. Waterdicht en schokbestendig

  Als je je sporthorloge de hele dag wilt dragen, is het best handig als ‘ie ook waterdicht en schokbestendig is. Dus check deze functies bij het horloge dat je op het oog hebt.

 3. Extraatjes

  Er zijn ook sporthorloges met extra features die je training nog net iets leuker maken. Wat dacht je van je rondetijden bijhouden, intervalprogramma’s, inkomende oproepen van je smartphone op je pols ontvangen en een pittig muziekje tijdens je workout. Klinkt super nice toch?!

  beste sporthorloge functies

  Het horloge van Ellen is zo’n exemplaar met allemaal van die leuke extra features.

 4. Wat vind je mooi?

  Het oog wil ook wat en kies dus vooral wat jij mooi vindt, bij je past en je leuk staat. Wat de een helemaal fantastisch vindt, vindt de ander weer compleet 3x niks. Smaken verschillen en dat is maar goed ook.beste sporthorloge casio

  Deze waterdichte en schokbestendige Casio G-shock staat mijn zus super leuk, maar om mijn
  pols is het (helaas) niet echt een succes.

 5. Je budget

  Bedenk van te voren hoeveel geld je er voor over hebt en hoeveel je te besteden hebt. Is jouw favoriete sporthorloge net boven je budget, spaar dan nog even verder (of kijk je ouders, je vriend/vriendin, opa of oma lief aan). De prijs van het horloge dat ik op het oog heb is net iets meer dan mijn bankrekening toelaat, dus is spaar ‘gezellig’ nog even verder.

Meer advies

Kom je er met bovenstaande tips nog steeds niet uit? Op Follwofitgirls.com staan verschillende reviews, bijvoorbeeld deze blogs van Ana en Rosa, en op het internet zijn nog veel meer reviews te vinden. Of laat je adviseren door een medewerker in een winkel en ook op verschillende online websites (bijvoorbeeld Horloges.nl) staan handige tools die je helpen bij het maken van een keuze.

beste-sporthorloge review

Rosa schreef een uitgebreide review waarin ze uitlegt waarom ze juist voor dit sporthorloge koos.

Wil/heb jij een sporthorloge?

Staat een sporthorloge ook op jouw fitgirls wishlist en heb je er al eentje op het oog? Of heb jij al zo’n mooi ‘klokje’? Dan ben ik wel heel benieuwd welke je hebt en waarom je juist die gekozen hebt.

Liefs Lianne

Om iets te kunnen meten moet je natuurlijk wel iets actiefs doen, toch? Tussen al deze workouts staat zeker weten iets dat je leuk vindt. Enjoy!

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more