Sporten met je hond: 5 tips van Lianne

Sporten met je hond, echt ideaal! Een trouwer sportmaatje dan een hond is er volgens mij niet. Het is vandaag dierendag, dus tijd om mijn trouwe viervoeter in het zonnetje te zetten! Mijn hond Sasha zegt nooit een ‘sport date’ af en is altijd in voor een workout. En het leuke is, we hebben er samen niet alleen ontzettend veel lol in, we worden er super fit van. Dus heb je een hond, wil je lekker sporten én zoek je een trouwe sportbuddy? Ga sporten met je hond! Of als je er nog geen hebt: neem eerst een hondje en ga dan alsnog sporten met je hond 😉

M’n trouwe sportbuddy

Voordat ik je 5 ‘sport je fit met je hond’-tips geeft, is het wel zo netjes om je eerst even voor te stellen aan mijn hond Sasha. Ze is een vrolijke, in Spanje geboren, cockerspaniël van ongeveer 11 jaar en rond haar 5e is ze ‘geadopteerd’ door een gezin uit Groningen. Omdat zij te weinig tijd voor haar hadden zochten ze een nieuw adres voor haar en toen kwam ik in the picture.
sporten met je hond

My honey and me.

5 tips: Sporten met je hond

Voordat jij en je hond helemaal ‘los gaan’ raad ik je aan om eerst me je dierenarts te overleggen of het verstandig is om samen te sporten. Sommige hondenrassen zijn er namelijk beter voor gebouwd dan andere. Heb je zelf geen hond? Je kent vast wel iemand met een trouwe viervoeter die je een keertje mag ‘lenen’.

1. Wandelen

Dit is mijn favoriete activiteit die we samen doen. Wandelen klinkt misschien suf, maar je wordt er ontzettend fit van en heeft tig voordelen. Welke voordelen allemaal? Ellen legt het je uit in het artikel ‘Waarom wandelen goed voor je is’.

2. Hardlopen

sporten met je hond

Ready to run!

Samen hardlopen vind ik leuker dan in m’n eentje door de stad en het Grunninger Ommeland te ‘sjokken’. Net als wandelen geeft ook hardlopen je conditie je een enorme boost. Nu ben ik zelf geen diehard hardloper, maar Ana kan je er heel veel over vertellen. Sasha is niet echt een hardloopfan en als ik (diesel als ik ben) net op dreef ben, heeft mevrouw geen zin meer en eindigt onze hardloopsessie in een wandeling.

3. Skaten

Zelf ben ik een ontzettende kluns op skates, maar als je het goed kunt, en je hond is er geschikt voor, dan is het ontzettend leuk. Het is de bedoeling dat je hond netjes aangelijnd naast je rent zonder (irritant) aan de lijn te trekken. Best een uitdaging, maar wel en top workout.

4. Dog Dance

Ja, je leest het goed dansen met je hond! Wij doen het gewoon gezellig in de woonkamer maar dogdancing is echt een sport en geschikt voor iedereen die van dansen en muziek houdt. Het is ontstaan uit gehoorzaamheidsoefeningen die werden uitgevoerd op muziek. Lijkt het je wat? Kijk dan voor meer informatie op de website van de Nederlandse Dog Dance Bond.sporten met je hond

Gezellig dansen in de kamer.

5. Surfen/suppen

Surfen of suppen met je hond, hoe cool is dat! Je hond moet natuurlijk wel van water houden (die van mij vindt pootjebaden meer dan genoeg) en zelf moet je wel aardig handig op een board zijn. En vergeet niet je viervoeter een hondenreddingsvest aan te trekken. Safety first en dan tijd voor fun!

Naast deze 5 tips zijn er nog veel meer sporten die je samen met je hond kunt doen. Wacht dat je van fietsen, frisbeeën, zwemmen en zo zijn er nog veel meer leuke activiteiten.

Een hond is niet alleen maar fun

sporten met je hond

In weer in wind, nope een hond uitlaten is niet altijd fun.

Mijn bedoeling is niet dat je nu a la minute op zoek gaat naar een hond om mee te sporten. Een hond hebben is niet alleen maar fun en er komt best veel bij kijken. Daarom raad ik je aan om eerst alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten of ‘leen’ eerst een hond van een bekende om te kijken of het echt iets voor je is.

Sporten met je hond, wie doet dat nog meer?

Vind jij het ook leuk om lekker actief met je hond in de weer te zijn? Of sport jij samen met je kat, konijn, kanarie of welk ander huisdier dan ook maar? Dan ben ik wel heel benieuwd wat jullie samen voor leuks doen…

Liefs Lianne

Heb jij wel eens met een TRX getraind? Dit zijn de 5 favoriete TRX oefeningen van Laura

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more