Sport en werk combineren? 5 at-home workouts onder de 40 minuten!

Ik krijg vaak te horen dat het soms lastig is om sport met je werk te combineren. Want ja, als je thuiskomt van je werk is naar de sportschool gaan soms net een stap te ver. Zelf ben ik net begonnen met een nieuwe baan en ik vind het dan ook fijn om thuis te sporten in plaats van in de gym. Nu heb ik 5 at-home workouts voor jullie die nog geen 40 minuten duren. Just try it out!

at-home-workout-happy

5 x at-home workouts

1. Relaxing yoga

Wanneer je bijvoorbeeld werk hebt dat ook erg fysiek is, is het soms fijn om een training te doen die wat minder intensief is. Ook kun je deze yogales na een van de onderstaande workouts doen. Zelf vind ik het heerlijk om, ook al heb ik al getraind, ook nog een yogales te doen. Wil je wel graag sporten na een drukke dag, maar niet te intensief? Dan zou je zeker deze workout eens kunnen proberen.

2. Flexible pilates

Heb je na een dag werken wat meer power over, dan is een les pilates misschien iets voor jou. Het is best intensief, maar tegelijkertijd ook gericht op je balans. Onderstaande video is één van mijn favoriete pilates workouts. Hij is best intensief, maar zeker te doen na een lange werkdag!

3. Intensive HIIT

Als je een zittend beroep hebt, is het fijn om een workout te doen waar je ook echt even wat meer van je lichaam vraagt. Zelf ben ik een groot fan van HIIT-workouts. In een relatief korte tijd verbrand je veel calorieën en ook na deze workout verbrand je nog calorieën. Tijdens de HIIT- training in onderstaande video doe je elke 20 seconden een andere oefening, hierdoor lijkt het ook sneller voorbij te gaan!

 

4. Full body workout

Ben je heel fanatiek of wil je graag wat afvallen? Dan zijn full body workouts super effectief. Tijdens deze training verbrand je ongeveer 400 calorieën in 40 minuten. De oefeningen zijn heel verschillend, waardoor je het gevoel krijgt dat de training lekker snel voorbij is.

5. Hardcore kickboxing

Hoe heerlijk is het om na een lange, misschien wel frustrerende, werkdag even lekker alles eruit te slaan en te schoppen! Deze workout is best intensief, maar na 35 minuten afzien is het weer voorbij. De kans is wel heel groot dat je de volgende dag met spierpijn opstaat…

Een zittend beroep en bewegen

Bewegen is voor iedereen belangrijk, maar al helemaal als je een zittend beroep hebt. Natuurlijk hoef je niet elke dag een van deze workouts te doen, maar je zou ze alle vijf bijvoorbeeld een keer in de week kunnen doen. Je uithoudingsvermogen wordt er beter door, en als je ook je voedingspatroon aanpast, zul je zien dat je ook nog kunt afvallen. En dat allemaal zonder een stap in de sportschool te zetten, heerlijk toch?!

Nu je weet wat mijn favoriete workouts zijn, ben ik heel benieuwd wat jullie favoriete at-home workout is?

Liefs,
Berber

Wil je na je werk meer tijd om een van bovenstaande workouts te doen? Maak gevulde paprika’s met Met gevulde paprika’s met couscous! Super easy to make én gezond!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more