Sport- en eetdagboek Marlou

Afgelopen week heb ik weer een sport- en eetdagboek voor jullie bijgehouden! Ook stond ik met een eetdagboekje in Vitamin Magazine, zo leuk! Op Followfitgirls.com schrijven we allemaal over onze eigen ervaringen en wat wij zelf doen om fit te blijven. De één is daarbij heel bewust bezig met gezonde voeding en het tellen van calorieën en de ander is juist meer bezig met sporten. Japke schreef laatst al een leuke blog over ‘Wanneer ben je een Fitgirl’ en ik las iets heel herkenbaars. Sinds ik Followfitgirls.com ben gestart krijg ik af en toe op feestjes opmerkingen als ik een chipje (of 10) naar binnenwerk. “Mag jij dat wel als fitgirl?” Nou ja dus. Ik vind het juist belangrijk om te genieten van het leven en natuurlijk let ik er wel op dat ik een beetje bewust eet maar ik ben helemaal niet bezig met calorieën tellen en ik eet heus niet alleen gezond. Niet alleen omdat ik door drukte soms geen tijd heb om uitgebreid te koken, ook omdat ik een frietje op z’n tijd gewoon heel lekker vind.

Voor de duidelijkheid; mijn eetdagboek is dus niet bedoeld als voorbeeld van wat je wel en niet moet eten. Het is meer om een kijkje in mijn leven te geven over hoe ik sport en wat ik zoal eet. Je zult dus zien dat ik niet alleen maar heel gezond eet en dat ik ook van wijntjes kan genieten.

Maandag

Ontbijt
Ik begin de dag met een sneetje speltbrood met pure hagelslag.

Lunch
Tussen de middag eet ik twee meergranen pistoletjes met gerookte zalm en rucola.

Diner
We maken een snelle pasta met tagliatelle, rundergehakt, een italiaanse groentemis en mascarponesaus. 

Tussendoor
Op kantoor eet ik tussendoor wat geraspte wortels en een eierkoek. S’avonds een kano (koekje) bij de thee en een mini nuts.

Dinsdag

Ontbijt
Ik begin de dag met een klein bakje magere kwark met muesli en noten.

Lunch
Tussen de middag eet ik twee tijger tarwe boterhammen met kaas en kipfilet.

Diner
Een gerecht met zoete aardappelen! Namelijk spruitjes met een bieflapje en een aardappelpuree van zoete aardappel.

Tussendoor
Overdag eet ik niks tussendoor. S’avonds een klein beetje kroepoek en een appeltje.

Activiteit
Ik sport vandaag lekker thuis. Ik doe een pittige buikspieren workout van Kayla Itsines.

eetdagboek

Woensdag

Ontbijt
Twee tijger tarwe boterhammen met pindakaas en banaan (zo lekker!)

Lunch
Tussen de middag eet ik een stukje turks brood met gerookte zalm en een klein laagje tzaziki.

Diner
Weer zalm! Kwam toevallig zo uit. Maar dan gebakken in combinatie met broccoli, rijst en japanse wokgroente in soyasaus.

Tussendoor
Een eierkoek op kantoor samen met een cappuccino en later op de middag nog een mandarijn.

Activiteit
Ik doe twee schema’s van de Happy New You Challenge om te testen of ze zwaar genoeg zijn.

eetdagboek

Donderdag

Ontbijt
Ik maak een boekweit pannenkoek en eet deze met een halve banaan en poedersuiker.

Lunch
Tussen de middag eet ik twee tijger tarwe boterhammen met pindakaas en banaan.

Diner
Ik ben vandaag voor mijn werk naar Amsterdam en heb geen tijd om te dineren. Ik koop op het station een Foccacia met carpaccio, pesto en parmezaase kaas. Daarnaast eet ik een klein bakje yoghurt van de AH to go met muesli en ik drink verse jus.

Tussendoor
Op het event waar ik ben eet ik 3 stukjes sushi en op de terugweg koop ik een appelflap. Verder drink ik in de trein twee cappuccino’s en op het event twee fruitsapjes.

eetdagboek

Vrijdag

Ontbijt
Twee tijger tarwe boterhammen met kaas.

Lunch
Tussen de middag eet ik een bakje magere kwark met granola, chiazaad en cacaonibs.

Diner
Vrijdagmiddagborrel op kantoor en daarna door naar een nieuwjaarsborrel. Geen tijd om te koken. Tijdens de borrels drink ik 4 glazen rode wijn en smikkel ik van de lekkere hapjes. Onder andere stokbrood met tzaziki, blokjes kaas, stukjes rollade, kaasstengels, snoeptomaatjes en stokjes met mozarella, tomaat en basilicum.

Tussendoor
Een cappuccino

eetdagboek

Zaterdag

Ontbijt
Twee tijger tarwe boterhammen met pindakaas en banaan

Lunch
Tussen de middag eet ik een kaiserbroodje met kaas

Diner
Door een gaslek loopt het klussen wat uit en hebben we geen tijd meer om te koken. We moeten door naar een cabaretvoorstelling en rijden uit nood langs de Mac. Ik hou niet van burgers dus neem een Happy Meal met kipnuggets en cola.

Tussendoor
Zelfgemaakte verantwoorde chocolademuffin van Rens Kroes met o.a. dadels en speltmeel. Hierbij neem ik een lekkere cappuccino. Bij de cabaret voorstelling neem ik nog een cappuccino en daarna gaan we direct door naar een verjaardag. Hier neem ik 1 droge witte wijn en wat toastjes met filet americain.

Activiteit
S’ochtends ga ik met een vriendin sporten. We hebben ons eigen circuit training samengesteld (voor armen en benen) met oefeningen van Kayla en van onszelf. In totaal 3 sets waarbij we zo’n 400 calorieën verbranden. Daarna help ik met klussen en vooral met opruimen van alle bouwtroep.

eetdagboek

Zondag

Ontbijt
Ik ontbijt met een gekookt eitje en een stukje stokbrood met pure hagelslag.

Lunch
Omdat we laat hebben ontbeten slaan we de lunch over

Diner
Tapas night! Mijn vriend en ik hebben allemaal lekkere dingen in huis gehaald: verschillende vleessoorten, blokjes kaas, champignons, stokbrood met aioli, zelfgemaakte guacamole en nacho’s.

Tussendoor
Zelfgemaakte chocolademuffin van Rens Kroes

Activiteit
Mijn vriend en ik gaan samen klussen. Ik help hem met het tegelen van de toilet en we slopen een muur.

eetdagboek

Ik heb trouwens alleen het drinken genoteerd dat calorieën bevat. Verder drink ik de hele dag groene thee en water.

Meer eetdagboeken zien? Klik hier. 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more