Sport- en eetdagboek Lianne

Deze keer staan er in mijn sport- en eetdagboek geen workouts met mijn Personal Trainer en zie je me ook niet met een prepbakje achter mijn bureau op kantoor zitten. Wat ik doe en eet als ik thuis ben? Vooral genieten in en om mijn huis, leuke dingen doen, lekker sporten en alle tijd nemen om te koken; heerlijk! Zo ziet mijn Sport- en eetdagboek er uit als ik niet aan het werk ben.

Verliefd op mijn huis

Dit jaar heb ik geen grootse vakantieplannen en nu ik niet aan het werk ben, breng ik mijn dagen heerlijk thuis door. Ik woon hier al meer dan 10 jaar en nog steeds ben ik verliefd op dit huis. Ik verveel me eigenlijk nooit:

er is altijd iets te klussen, in mijn tuin steekt continue ergens een pluk onkruid de grond uit en mijn hond is de hele dag wel te porren voor een blokje om.

Mijn zus woont bij mij in de straat en bijna dagelijks drinken we aan het einde van de middag gezellig een bakkie koffie.
sport en eetdagboek lianne thuis

What I eat in a day

Als ik naar mijn vorige eetdagboek kijk zijn er best dingen verandert. Van veganistisch, ben ik overgestapt naar vegetarisch en ik eet nu ook regelmatig een stukje vlees. Waarom ik dit aangepast heb?

Het voelt als een soort ontdekkingstocht naar wat ik echt lekker vind en ik leer steeds meer te luisteren naar de voedingsstoffen waar mijn lichaam om vraagt.

Kortom: ik luister een stuk minder naar dat stemmetje in mijn hoofd. Het kan dus best zo zijn dat ik in mijn volgende eetdagboek weer hele andere dingen eet. Wel maak ik nog steeds een weekoverzicht met wat ik ga eten (handig met boodschappen doen), maar als ik zin heb in iets anders dan doe ik dat.

Nike+ Training Club

Mijn Personal Trainer is een paar weken met vakantie, dus vandaar dat mijn trainingsschema er iets anders uit ziet dan ‘normaal’. Sinds kort gebruik ik de Nike+ Training Club app en ik vind het een super leuke manier om te trainen. In de app kun je zelf een heel trainingsthema samenstellen, ik vind het een aanrader!
sport en eetdagboek lianne nike

Sport- en eetdagboek

Ben je benieuwd wat ik allemaal gedaan en gegeten heb? Van alles en nog wat! O ja, ik heb er niet bij geschreven wat ik drink, maar dat is per dag ongeveer 2 koppen koffie en veel water en thee. Ook alle keren dat ik bij mijn zus was, de dagelijkse rondjes die ik met mijn hond wandel en dat soort ‘standaard’ dingen staan er niet bij.

Zaterdag

Boodschappen doen is not my favorite thing do, vandaar dat ik met een kar vol boodschappen bij de kassa van de Albert Heijn sta. ’s Middags tijd voor iets leuks: shoppen met mijn zus!

Ontbijt: kwark met abrikoos en zadenmix
Tussendoor: smoothie met amandelmelk, banaan en spinazie
Lunch: wrap met feta, tomaat en komkommer
Tussendoor: smoothie met eiwitpoeder, rode biet en courgette
Avondeten: maaltijdsalade met kip en avocado
Tussendoor: yoghurt met appelmoes
sport en eetdagboek lianne wrap

Zondag

Nadat ik getraind heb ga ik naar mijn ouders. Sinds mijn moeder een herseninfarct heeft gehad ga ik minimaal eens per week naar ze toe. Mijn vader heeft speciaal voor mij een salade gemaakt; super lief! Ik krijg zelfs een bakje mee naar huis, plus een krat vol groenten uit zijn eigen tuin.

Ontbijt: yoghurt met abrikoos en notenmix
Tussendoor: banaan
Lunch: salade met mozzarella en kip
Tussendoor: smoothie met amandelmelk, rode biet en aardbei
Avondeten: gepofte zoete aardappel met feta, spinazie en tomaat
Tussendoor: caseïneshake

Sport: Nike+ Training Club – The Game Changer
sport en eetdagboek lianne zoete aardappel

Maandag

Na een uurtje sporten heb ik heerlijk met een vriendinnetje op een (overdekt) terras gezeten. De rest van de dag heb ik niet veel bijzonders gedaan, gewoon een beetje aangerommeld in huis.

Ontbijt: yoghurt met framboos en granola
Tussendoor: smart bar (Body & Fit)
Lunch: tonijnsalade met cottage cheese en tomaat
Tussendoor: smoothie met kwark, spinazie en kruisbes
Avondeten: pangasiusfilet met friet van wortel en zoete aardappel
Tussendoor: yoghurt met rabarber

Sport: : Nike+ Training Club – The Speed Center

Dinsdag

Lekker vroeg opstaan: voor 8 uur zit ik al in de trein richting Zwolle voor een bezoek aan Human Concern. De rest van de middag zit ik achter mijn computer heerlijk een artikel te schrijven voor Followfitgirls en daarna ‘duik’ ik nog even de sportschool in.

Ontbijt: kwark met aardbei en zadenmix
Tussendoor: banaan
Lunch: tonijnsalade met cottage cheese en tomaat
Tussendoor: eiwitshake met amandelmelk, spinazie en bleekselderij
Avondeten: pangasiusfilet met zoete aardappel en boontjes
Tussendoor: yoghurt met appel en kaneel

Sport: Nike+ Training – De Accelerator

sport en eetdagboek lianne tonijnsalade

Woensdag

Omdat ik niet aan het werk ben merk ik dat ik het fijner vind om in de ochtend te sporten; een heerlijk begin van m’n dag. De rest van de dag lummel ik wat rond, help ik de buurvrouw in de tuin en doe ik wat (saaie) huishoudelijke klusjes.

Ontbijt: kwark met framboos en zadenmix
Tussendoor: muslireep
Lunch: courgette salade met feta en cherrytomaat
Tussendoor: smoothie met yoghurt, spinazie, komkommer en banaan
Avondeten: gepofte zoete aardappel met kip en broccoli
Tussendoor: caseïneshake 

Sport: Nike+ Training – Gym Strong Benchmark

Donderdag

Mijn vader is zo lief om met me mee te gaan naar IKEA om wat nieuwe spullen voor in huis te halen (paste namelijk niet in mijn auto). En dan begint het ‘echte’ werk: het in elkaar zetten van de spullen. Met een, voor het oog uitziend simpel, ladekastje ben ik 1.5 uur bezig geweest. Het kost wat tijd, maar dan heb je wel iets moois: Yay!

Ontbijt: yoghurt met aardbei en granola
Tussendoor: banaan
Lunch: wrap met avocado, cottage cheese en courgette
Tussendoor: smoothie met kwark, rode biet, komkommer en bleekselderij
Avondeten: courgette spaghetti met cream cheese en gerookte kip
Tussendoor: kwark met rabarber

sport en eetdagboek lianne courgette spaghetti

Vrijdag

Om kwart voor 8 staat de hovenier al op de stoep om met mijn tuinschutting aan de slag te gaan. Als de ‘mannen’ bezig zijn ga ik even naar de sportschool. De schutting is prachtig, maar mijn huis is een grote modderpoel (ze moesten met alle spullen door mijn huis). Dus ‘gezellig’ weer aan de schoonmaak.

Ontbijt: kwark met ananas en notenmix
Tussendoor: smart bar
Lunch: wrap met kip, abrikoos en sla
Tussendoor: banaan
Avondeten: tofu met quinoa en spinazie
Tussendoor: yoghurt met appelmoes

 Sport: Nike+ Training – The Jumper

Hoe ziet jouw sport- en eetdagboek eruit?

Nu je weet hoe mijn sport- en eetdagboek eruitziet ben ik stiekem wel nieuwsgierig naar jouw sport- en eetdagboek. Dus als je wilt: laat het me weten in de comments hieronder en je mag me ook altijd een mailtje sturen. Super leuk!

Liefs, Lianne

Trouwens, heb je de sport- en eetdagboeken van Marlou en Ana al belezen?

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more