Sinterklaassnoepgoed: Hoeveel calorieën zit hier in?

De afgelopen weken zie je al weer lekker veel Sinterklaassnoepgoed in de winkels liggen. Ik heb me tot vorige week heel netjes ingehouden, maar toen ik afgelopen week bij de kassa in de rij stond, zei die zak schuimpjes en zak pepernoten tegen me: “neem me maar mee!” ’s Avonds kwam Marlou bij mij een kopje thee drinken, en zette ik er gezellig een schaaltje met wat lekkers erbij.

Sporten om het het sinterklaassnoepgoed te verbranden?

De volgende dag stond ik op de loopband in de sportschool. Ik was lekker aan het wandelen om warm te lopen, omdat ik daarna een les Bodyattack ging doen. Nu was ik naar het scherm op de loopband aan het kijken en met een tempo van 5.0 km per uur en 20 minuten wandelen had ik maar 80 calorieën verbrand. Ik vroeg me op dat moment af hoeveel calorieën er in 1 schuimpje zaten en hoelang ik hier dan voor moest wandelen. Om je dus wat bewuster te maken van al die lekkere dingen die je tijdens deze maand in je mond stopt, laat ik je even zien hoeveel je daar voor moet wandelen:-)

sinterklaassnoepgoed

Calorieën in Sinterklaassnoepgoed

Dus met mijn 20 minuten wandelen en de 80 calorieën die ik hiermee heb verbrand, kan ik 10 schuimpjes eten. Ook heb ik daarna nog een les Bodyattack gedaan waarmee ik ongeveer 500 calorieën verbrand. Dus ik kan nog wel een chocoladeletter aanschaffen, maar dan moet ik wel nog een extra lesje nemen;-)

Bottom line: geniet, maar snoep met mate!

Liefs, Rosa

Wil je een gezondere versie van pepernoten? Maak ze zelf!

Bron: Voedingscentrum

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more