I did it: fasted cardio, s’ochtends hardlopen

Even een nieuwsflits vanaf mijn mobiel hoor! Ik ben vanochtend namelijk gaan hardlopen voor mijn werk. Er zijn verschillende opvattingen over sporten op nuchtere maag. De een zweert erbij voor vetverbranding, de ander vindt het minder effectief omdat je door gebrek aan brandstof je spieren zou gaan kwijtraken. Ik was vooral heel benieuwd of ik verschil zou merken. Om 6.00 ging de wekker, dat was wel even een minder fijn moment. Ik wist mezelf toch om 6.15 uit bed te slepen en om 6.30 stipt stond ik na een glas lauw water buiten in mijn sportoutfit, die overigens echt te warm bleek. Wat een mooi weer was het!

S’ochtends hardlopen – let’s go!

En toen rennen maar! Ik merkte al snel dat dit voor mij veel zwaarder was dan ’s middags of ’s avonds lopen. Ik ging toch wel wat langzamer (hoewel het verschil me nog best meeviel) en was sneller moe. Ik zweette me ook helemaal te pletter. Maar ondanks dat zat ik er heerlijk in. De omgeving was mooi in het ochtendlicht en ik kwam nauwelijks iemand tegen.
Wat een uitzicht zo 's morgens vroeg!

Wat een uitzicht zo ’s morgens vroeg!

Ik had het liefst nog wat extra kilometers gemaakt, maar ik moest echt naar huis om me klaar te maken voor werk. Eenmaal thuis natuurlijk eerst gedoucht, en daarna had ik lekker nog even tijd om een boterham met pindakaas te eten. Mijn normale ontbijt (Griekse yoghurt met havermout en vers fruit) nam ik zoals gewoonlijk mee naar mijn werk.

resultaat morning run

resultaat morning run

 

Splits fasted cardio

Splits fasted cardio

Ik voel me al de hele dag zo lekker! Ik heb echt meer energie en ik heb een goed humeur. Mijn fitbit gaf om 8 uur al bijna mijn dagdoel qua stappen aan.

Fasted cardio

Fasted cardio

Dus wat mij betreft is s’ochtends hardlopen zeker een aanrader! Ik ga het zeker vaker doen, nu maar hopen dat ik voldoende ruggengraat heb om mezelf zo vroeg uit bed te slepen, ook als het misschien iets minder mooi weer is.

Lopen jullie ook wel eens zo vroeg? En vinden jullie het ook zo fijn? 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more