Vifit Sport wil laten zien dat proteïnerijke sportvoeding je kan helpen bij het behalen van je trainingsdoel, of je nu 10 km wilt hardlopen of traint voor een fit lichaam. Dat klinkt interessant! Als nieuwsgierige fitgirl moet ik deze nieuwe productlijn natuurlijk gelijk testen. Zo gezegd, zo gedaan!
Sporten, spieren en proteïnen
Eerst even een korte intro over sporten, spieren en proteïnen (eiwitten). Intensief sporten stelt je spieren flink op de proef, je spieren raken als het ware licht beschadigd en moeten hiervan herstellen. Naast voldoende rust, speelt je voeding een belangrijke rol in het herstel en de opbouw van je spieren.
Proteïnen (eiwitten) zorgen onder andere voor de opbouw van je spieren en het onderhoud van je spiermassa.
Je lichaam kan zelf geen eiwitten aanmaken maar dit zit van nature in eiwitrijk voedsel zoals vlees, zuivel en peulvruchten.
Proteïnerijke sportvoeding
Per dag heb je minimaal 0,8 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht nodig. Sport je veel? Dan kan je lichaam wel wat extra eiwitten gebruiken en kun je je voeding aanvullen met specifieke sportvoeding zoals Vifit Sport.
Actieve & nieuwsgierige fitgirl
Omdat ik een actieve fitgirl met trainingsdoelen ben vul ik mijn dagelijkse voeding een met een caseine shake. Qua merk varieer ik, wel let ik altijd op de ingrediënten, de smaak en de prijs. Dus vandaar mijn nieuwsgierigheid naar deze nieuwe productlijn van Vifit.
Vifit Sport
Vifit Sport is verkrijgbaar in drinks, shakes & bars en is bedoeld voor actieve sporters die elke keer na het sporten een hoog proteïne product willen gebruiken om hun spieren te ondersteunen.
Elke portie bevat 20 gram proteïne, maar ook belangrijke vitamine zoals vitamine D en mineralen Kalium en Magnesium.
Vifit raad aan om de producten binnen 30 minuten na je trainen te gebruiken omdat uit onderzoek blijkt dat de eerste 2 uur, en zeker de eerste 30 minuten, je spieren het gevoeligst zijn voor herstel. Of dit waar is? Dat laat ik in het midden, ik heb hier verschillende meningen en verhalen over gehoord en gelezen, toch heb ik me netjes aan het advies gehouden.
Deze 3 producten heb ik getest:
1. Recovery Drink Guaraná
Het flesje vond ik super handig in gebruik want je ‘gooit’ hem zo in je sporttas. De smaak Guaraná vond ik niet overweldigend, maar misschien komt dit ook omdat ik deze smaak niet kende.
Ingrediënten: Melk (1,3% vet), water, melkeiwit (caseïnaat, wei-eiwit), suiker, maltodextrine, stabilisatoren (natriumpolyfosfaat, carrageen), kaliumcitraat, magnesiumcitraat, natuurlijke aroma’s, kleurstof (karmijn), vitamine D, vitamine B6.
Voedingswaarde: 56 kcal per 100 ml, 184 kcal per flesje (330 ml)
Smaken: Guaraná, Banaan honing & Chocolade mokka
Prijs: 2,49 per stuk en 14,95 per 6 stuks
2. Recovery Bar Cranberry
De reep is net als de Recovery Drink heel handig mee te nemen in je sporttas, en qua taste was ik enorm verrast: de bar is super crunchy van buiten, heerlijk zacht van binnen en de smaak is té lekker voor woorden; nomnomnom! Van de hoeveelheid aan verschillende ingrediënten in de reep schrok ik wel een beetje; best een waslijst.
Ingrediënten: Melkeiwit (caseïnaat, wei-eiwit), donkere chocolade (cacaopoeder, suiker, cacaoboter, emulgator (soja lecithine)), fructosesiroop, collageenhydrolysaat, water, gekonfijte cranberries (cranberries, suiker, zonnebloem olie, rijstmeel), bevochtigingsmiddel (glycerine),wei-eiwit snippers (wei-eiwit, rijstmeel, emulgator (soja lecithine)), kaliumcitraat, palmvet, magnesiumcitraat, natuurlijke aroma, zout, zuurteregulaar (citroenzuur), vitamine B6, vitamine D.
Voedingswaarde: 373 kcal per 100 gram, 205 kcal per reep (55 gram)
Smaken: Citroen yoghurt, Cranberry & Perzik yoghurt
Prijs: 2,29 per stuk en 27,48 per 12 stuks
3. Recovery Shake Vanille
De poeder voor de shakes zit verpakt in een handige, niet al te grote (inhoud 350 gram) hersluitbare zak, dus als je wilt kun je hem in je sporttas meenemen. Of je schept 30 gram in een beker en die vul je na het sporten aan met water (zo deed ik het). Je kunt het poeder ook prima in allerlei baksels verwerken: ik heb er bijvoorbeeld heerlijke blue berry muffins mee gemaakt.
Ingrediënten: Melkeiwit (caseïnaat, wei-eiwit), suiker, maltodextrine, kaliumcitraat, magnesiumcitraat, natuurlijk aroma, zout, emulgator (zonnebloem lecithine), vitamine D, vitamine B6, kleurstof (beta-caroteen). Kan sporen bevatten van ei en soja.
Voedingswaarde: 352 kcal per 100 gram, 123 kcal per portie (30 gram)
Smaken: Vanille, Mango passievrucht & Aardbei goji
Prijs: 14,95 per zak (350 gram – 10 porties)
En, wat vind ik van Vifit Sport?
Dan de grote vraag: helpt Vifit Sport je trainingsdoel te bereiken? Ik kan natuurlijk niet in mijn lichaam en in de toekomst kijken, maar het valt me wel op dat mijn spieren sneller herstellen en dat ik er de volgende training weer lekker tegen aan kan.
Of dit nu komt door Vifit Sport, is het een placebo-effect of werkt een ander product misschien nog beter; tja wie zal het zeggen. Ik voel me hier prima bij en dat is voor mij het belangrijkste.
Qua smaak en gebruik ben ik heel tevreden, toch was ik soms wel verrast door de ingrediëntenlijst. En dan de prijs; er zijn goedkopere en duurdere producten op de markt. Tja, en wat is dan beter? Maar kort samengevat: mocht je proteïnerijke producten willen gebruiken, dan vind ik Vifit Sport zeker het proberen waard. Je kunt de producten online bestellen via VifitSport.com, Bol.com en zowel online als in de winkel bij Kruidvat.
Gebruik jij proteïnerijke sportvoeding?
Nu ben ik heel benieuwd of jij sportvoeding gebruikt en zo ja, welke producten je dan gebruikt? Het aanbod is zo groot dat ik het zelf best lastig vind om een keuze te maken. Door tips te delen kunnen we elkaar helpen zodat we allemaal onze trainingsdoelen sneller bereiken, toch?!
Liefs Lianne
Heb je het artikel ‘Gezonde dikmakers: Let je op met deze 9 gezonde producten?‘ van Sofie al gelezen? Super interessant!