Enige tijd geleden was ik bij mijn oude sportschool in Den Haag en zag ik iets opmerkelijks staan: “Afslanken binnen 45 minuten? Raak tussen de 10-28 centimeter kwijt met Size Zero!” Mijn allereerste ingeving was natuurlijk: “Wat een onzin, weer zo’n domme reclame. Als je iets wil bereiken moet je er hard voor werken”. Een behandeling van een uur staat gelijk aan 5 uur sporten. Hoe is dat mogelijk? Toch vond ik het opmerkelijk dat er reclame voor zoiets werd gemaakt bij een sportschool en dus ging ik het toch maar googlen. Het aparte was dat ik alleen maar goede reviews en artikelen kon vinden en geen enkele negatieve review. Uit nieuwsgierigheid besloot ik een afspraak te maken om te kijken of de centimeters er écht af zouden vliegen. Ik wil helemaal geen size zero maar ik was vooral benieuwd hoe dit nou precies werkt.

De behandeling

Mijn afspraak was met Jill en het vond plaats in een sportschool naast het Centraal Station in Rotterdam.IMG_9255

Ik werd zeer vriendelijk in ontvangst genomen en na een formulier te hebben ingevuld mocht ik me uitkleden, werd ik opgemeten en daarna de gebieden uitkiezen waar ik centimeters wilde verliezen. Ik koos voor: onderarmen, bovenbuik, onderbuik, love handles en de binnenkant van mijn benen.

IMG_9259

Daarna ging ik samen met Jill de sterkte van de trillingen bepalen. Het hoort normaliter geen pijn te doen maar ik had ontzettend spierpijn van mijn training de dag ervoor dus ik had af en toe wel wat pijn moet ik eerlijk toegeven. De trillingen voelen aan als de overtreffende trap van een oldschool Nokia telefoon (die koelkasten). Het dringt echt diep door in je spieren. Jill  koos een speciaal programma voor sporters voor mij dus de trillingen waren nog eens een tikkeltje harder dan normaal had ik begrepen. De eerste ronde trillen de apparaatjes na elkaar (dus eerst armen, dan onderbuik, etc). De tweede ronde trillen alle apparaatjes tegelijk en de derde ronde worden de trillingen nog eens een tikkeltje harder gezet.

The Moment of Truth

Na 45 minuten werd ik weer opnieuw opgemeten en in totaal had ik 8cm verloren. Dit is natuurlijk beter dan niets maar ik voelde eigenlijk vrij weinig verschil met daarvoor. Jill legde me uit dat ik al zeer veel sport en de regel is eigenlijk: Hoe voller je bent, hoe meer centimeters je verliest. Jammer maar helaas komen die centimeters weer terug na een aantal dagen. De centimeters blijven pas voorgoed weg als je de behandelingen vaker zou laten doen. Dit vind ik een dure grap omdat een behandeling 59 euro kost. Je kunt ook een maandabonnement nemen en dit kost 99 euro (je mag het dan 2x per week doen). Een 10 rittenkaart kost 500 euro.

Eindoordeel?

Het was leuk om een keer te doen maar ik ga liever gewoon sporten. Sporten is veel goedkoper en ik ben dan tenminste nog daadwerkelijk aan het bewegen. Size Zero is aan te raden als je veel geld hebt en niet meer mag of kan sporten. Dan is het ideaal! Ook kan ik me voorstellen dat dit ideaal is als je de laatste hardnekkige centimeters, die erg lastig weg te werken zijn, weg wilt hebben. Als je het wel vaker wilt doen dan zou ik je aanraden om bijvoorbeeld Size Zero te combineren met gewoon sporten. Hieronder nog een foto met Jill!

IMG_9267

Nog vragen of opmerkingen? Ik hoor het graag.

Fijne dag nog en liefs!
Mandy