Resistance band workout: benen & billen trainen

Yes! Ik heb weer een nieuwe workout video opgenomen. Zoals jullie weten ben ik groot fan van thuis trainen en dit doe ik dan ook al jaren lang. Hierbij maak ik bijna altijd alleen gebruik van mijn eigen lichaamsgewicht. Soms wil ik toch wat meer en dan pak er ik een dumbell of kettlebell bij. Maar op vakantie kan ik die natuurlijk moeilijk meenemen. Daar heb ik nu een oplossing voor bedacht: een resistance band workout!

Trainen met een resistance band

Workoutgear.nl heeft me benaderd om hun workout gear, de resistance bands, uit te testen. In deze korte resistance band workout video laat ik verschillende oefeningen met deze weerstandsbanden zien. Deze workout is echt een ideale aanvulling aanvulling op onze Bikini Challenge.

Resistance band workout: benen & billen

Wat vond je van de workout? Best pittig, maar super effectief voor mooie strakke benen en billen! Je kunt er ook voor kiezen om er een circuit training van te maken en na afloop de hele serie bijvoorbeeld nog twee keer te herhalen.

Trainen met een resistance band

Misschien heb je wel eens een wat oefeningen met een resistance band gedaan, maar weet je ook hoeveel verschillende oefeningen je er mee kunt doen? Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat ze heel goed ondersteunen bij zware oefeningen als push-ups en pull-ups. Doei doei kipfilets!

resistance band workoutgearresistance band workout

Extra workout inspiratie met een weerstandsband

Om je nog wat extra inspiratie te geven heb ik nog wat oefeningen met de Workout gear ‘mini loops’ voor je op een rij gezet:

1. Squat
10 – 15 herhalingen
– Plaats de Mini Loop boven, of net onder je, knieën.
– Vanuit een staande positie, met je voeten op schouderbreedte, zak je naar beneden, houd dit een tel vast en volgens ga je terug naar je begin positie.

2. Side Walk
10 – 15 herhalingen
– Plaats de Mini Loop boven, of net onder je, knieën.
– Begin vanuit een staande positie, met je voeten op schouderbreedte, en druk je knieën naar buiten.
– Stap opzij en verplaats je gewicht naar je ander voet, sluit je andere voet bij.

3. Glute Curls
10 – 15 herhalingen
– Plaat de Mini Loop om je bovenbenen en ga op je knieën en handen zitten.
– Breng een been naar achteren, houd je onderbeen gebogen en druk je voet/hak naar boven.

Een resistance band zorgt voor net wat meer weerstand, zodat je workout meer effect heeft. Hoe hoger de weerstand, hoe groter de kracht op de spieren. De band is geschikt om veel verschillende oefeningen, op verschillende weerstandsniveaus, mee uit te voeren. Hierdoor is de resistance band zowel geschikt voor de beginnende, als voor de ervaren sporter. Je kunt specifieke spiergroepen trainen maar een fitness elastiek is ook ideaal voor een full body workout.

Op vakantie zijn deze banden je beste vrienden tijdens het trainen!

De verschillende banden

Ik testte de mini loops die verpakt zijn per 5 stuks. Je bestelt ze nu voor slechts 13.95 euro. Daarnaast zijn er nog grotere fitness elastieken verkrijgbaar.

De resistance band is helemaal elastisch. De kleur bepaalt de hoogte van de weerstand en dus de intensiteit. De resistance bands van Workout Gear zijn verkrijgbaar in 4 weerstandniveaus. Beginners kiezen voor de roodgekleurde band, met een weerstand van 2 kg tot 5 kg, daarna komt de zwarte en paarse band en voor de gevorderde sporter die intensief wil trainen bestaat er de groene band met een weerstandsniveau van 20 kg tot 55 kg. Voor een full body workout is het aan te raden om de verschillende resistance bands te combineren.

  • Red Snapper: weerstand 2 kg tot 5 kg. Perfect voor beginners en sporters die herstellen van een blessure.
  • Black Zapper: weerstand 5 kg tot 20 kg. Met een gemiddeld weerstandsniveau is deze zwarte band ideaal om bijvoorbeeld het bovenlichaam mee te trainen.
  • Purple Pow: weerstand 10 kg tot 35 kg. De Paarse resistance band is geschikt voor zwaardere oefeningen van het onder- en bovenlichaam.
  • Green Rumble: weerstand 20 kg tot 55 kg. De groene resistance band heeft het zwaarste weerstandsniveau. Dit maakt de band geschikt om intensief mee te trainen. Lekker zweten dus!

Veel succes & plezier met de Resistance Band workout!

Bestel jouw resistance band bij workoutgear.nl

resistance band

Lees ook: alles wat je moet weten voor de Fitgirl Bikini Challenge

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more