Report: Kayla Itsines Bootcamp in Amsterdam

Afgelopen zaterdag was het zover: dé fitness guru uit Australië, Kayla Itsines, was in Amsterdam om een bootcamp te geven! Tijdschrift Glamour organiseerde de Glamour Health Challenge waar deze bootcamp onderdeel van was. Duizenden meiden kwamen naar de Jaap Edenbaan en uiteraard waren wij ook van de partij. Om half 12 begonnen we met een heerlijk Yoga sessie en tussen de activiteiten door showden Nederlandse fitbloggers de mooiste sport outfits van Zalando. Om half twee was het moment aangebroken: Kayla Itsines kwam ontroerd het podium op. Wat een prachtige vrouw en wat heeft ze al veel bereikt! Ze is nog maar 24 jaar maar heeft meer dan 2,8 miljoen volgers op Instagram en super veel meiden volgen haar bekende Bikini Body Guide (waaronder ikzelf). De bootcamp sessie duurde een half uur en zoals ik al gewend was van haar trainingen, was er weinig ruimte om tussendoor op adem te komen. Lekker knallen dus!

yogasessie

yoga sessie

We begonnen met een heerlijke Yoga Sessie

kayla itsines

kayla itsines glamour

mandy en ik

mountainclimbers

kayla

kayla2

Mountain climbers, burpees, push ups, planking, jumping squats. Alle oefeningen kwamen in een razend tempo voorbij! Wil je de training nog eens bekijken of thuis mee doen? Klik dan hier voor de video.

Een klein ongelukje..

De dag verliep voor mij helaas iets anders dan vooraf verwacht. Nadat de training voorbij was werden we allemaal naar het podium geroepen voor een group selfie. Vervolgens werden er gratis waterflessen en foam rollers het publiek in gegooid. En die zijn hard kan ik je vertellen. Terwijl een meisje voor mij op de grond dook om een waterfles veilig te stellen keek ik omhoog en zag ik een waterfles recht op me af komen, catch! Ik had mijn vestje om mijn middel geknoopt dus besloot om de fles hier snel tussen te drukken zodat ik mijn handen vrij had. Je weet maar nooit wat er nog op je af komt.. BAM! Een foam roll, recht op mijn hoofd, au! Een bloedbad volgde dus ik werd meteen naar de EHBO gebracht waar ze tot de conclusie kwamen dat er een diepe snee in mijn hoofd zat. Een bezoekje aan de eerste hulp en een hechting later arriveerden we weer terug op het festival terrein. Mandy was zo lief om met me mee te gaan en zoals jullie misschien weten is zijn de grootste Kayla fan die ik ken. De organisatie was ook nogal geschrokken van het incident en beloofden Mandy dat ze Kayla kon ontmoeten als we terug kwamen.

Na de meet & greet was het tijd voor de persconferentie. Samen met een aantal andere fitbloggers en wat journalisten mochten we Kayla het hemd van het lijf vragen. Dit was Kayla’s eerste bootcampsessie in Europa en ze is zo ontzettend blij dat ze al zo veel heeft bereikt en dat ze zo veel meiden inspireert en motiveert om te sporten. Ze vertelde dat ze niet echt een sporticoon heeft die haar inspireert maar dat dit vooral de meiden zijn die haar volgen en haar foto’s sturen van hun progress (hebben jullie Mandy’s progress al gezien?).

foamroll

Zoek dekking..!!

kayla itsines marlou volkerink

Na het foamroll incident toch nog even op de foto met Kayla. Gelukkig zat de snee net in mijn haargrens zodat het niet opvalt:)

followfitgirls

Samen met Fitgirls Mandy, Ellen en Ursula

Iemand vroeg of Kayla graag uitgaat en waar ze dan heen gaat. Ze vertelde dat zij en Toby (haar gespierde vriend die ook mee was) eigenlijk niet van uitgaan houden. Ze hangt liever lekker op de bank of gaan gezellig samen uit eten. Ze drinkt sowieso geen alcohol (een familielid is door alcoholmisbruik overleden) en wil graag een goed voorbeeld zijn voor haar fans. Het is dus echt not done als ze zichzelf helemaal laat gaan tijdens een avondje stappen. Daarnaast heeft ze behoorlijk smetvrees dus het idee dat ze uit glazen moet drinken waar zoveel mensen al uit hebben gedronken maakt haar al helemaal kriebelig.

Al met al was het een super geslaagde dag en ik vond het erg leuk om deze inspirerende vrouw te ontmoeten. En dat lichaam! Wow, dat is toch wel de ultieme motivation! 

Hieronder een stukje video die ik opnam tijdens de persconferentie.

https://instagram.com/p/3l_-GzycXB/?taken-by=followfitgirls_com

https://instagram.com/p/3lcnQyScSe/?taken-by=followfitgirls_com

Get your bikini body

Wil jij ook helemaal klaargestoomd worden voor de zomer? Doe mee aan onze Bikini Challenge! Je kunt elk moment beginnen en het kost slechts € 2,95. Hiervoor krijg je een uitgebreide challenge guide met uitleg, alle schema’s en héél veel extra’s! Klik hier voor meer informatie en om mee te doen!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more