Uit recent onderzoek is gebleken dat het dagelijks eten van peulvruchten je helpt bij het afvallen. Dit is getest onder 940 volwassenen die iedere dag een portie van 130 gram peulvruchten aten. Na zes weken bleek dat zij 340 gram waren afgevallen. Oké, ik snap dat je hiermee niet direct je streefgewicht bereikt, maar he alle kleine beetjes helpen en peulvruchten zijn sowieso heel gezond.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf erg weinig peulvruchten op het menu heb staan, maar het is zeker een goed voornemen om dit vaker te gaan eten. Toen ik twee jaar geleden in Amsterdam woonde, voor het eerst op mezelf, was ik verslaafd aan het blikje ‘witte bonen in tomatensaus’ mét appelmoes. Gelukkig draaide ik snel bij en zal dit nu niet snel meer mijn avondeten zijn. Hoogtijd dus om eens te kijken naar lekkere gerechten en recepten met peulvruchten als kapucijners, tuinbonen, snijbonen, sperziebonen of bruine bonen. Linzen en kikkerwten zijn uiteraard ook hele gezonde peulvruchten, maar hierbij was het afvaleffect iets minder dus deze heb ik even niet meegenomen.

Lekkere recepten met peulvruchten

1. Mexicaanse bonen salade

2. Bloemkoolsalade met bonen

3. Pasta met bonen en kip

4. Quinoa wrap met avocado en bonen

5. Good old chilli con carne

Ook altijd moeite met gezonde keuzes maken buiten de deur? Hier vind je handige tips.