Recept: simpele zoete aardappelstamppot met rucola

Al mijn hele leven heb ik een haat-liefde verhouding met aardappelen gehad. Wanneer mijn moeder vroeger aardappels kookte, stond ik er beteuterd naar te kijken. Ik vond er gewoon niks aan. Gebakken worden ze al iets aantrekkelijker en in gefrituurde vorm zijn ze natuurlijk favoriet. Ook stampotten eet ik vanwege de aardappel niet graag. De zoete aardappel daarentegen heeft mijn hart gestolen. De smaak vind ik veel beter te doen. Het feit dat ze ook nog verantwoord zijn, is natuurlijk een leuke bijkomstigheid. Ik bedacht om een lekker stamppotje te gaan maken met zoete aardappel als basis. Het viel goed in de smaak en daarom deel ik dit super simpele recept met jullie!

Ingrediënten voor 2 personen:

Circa 4 à 5 zoete aardappelen (1 kg)
Halve zak rucola (circa 40 gram)
Pijnboompitten
Parmezaanse kaas
Zongedroogde tomaatjes

IMG_1540
Schil de zoete aardappelen en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Hoe kleiner de blokjes, des te sneller ze gaar zijn. Kook de zoete aardappelen in ruim water. Na circa tien minuten zijn de blokjes goed gaar. Je kunt dit natuurlijk altijd even testen door er met een vork in te prikken. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree. Scheur de rucola in stukjes en voeg het toe aan de puree. Je kunt naar eigen smaak de hoeveelheid rucola bepalen. Ik heb ongeveer een halve zak gebruikt voor de stamppot en dat was prima. Rooster tot slot de pijnboompitten kort goudbruin in een koekenpan. Schep dan de stamppot op je bord. Garneer naar eigen smaak met pijnboompitten, stukjes zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Is de zoete aardappel bij jou ook favoriet? Wat maak jij graag met zoete aardappel? Let me know!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more