Laatst had ik voor het eerst een Poké bowl gemaakt. Er kwamen vrienden eten en daarom wilde ik eens wat nieuws proberen. Omdat het iedereen zo goed was bevallen, zal ik jou het recept niet onthouden 😉 Hier komt ie!
Recept Poké bowl
Ingrediënten voor 4 Poké bowls:
- 250 gram rijst
- 300 gram zalmfilet
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie (kan ook olijfolie)
- Bosui
- 3 paprika’s
- 2 wortels
- 1 komkommer
- 2 eetrijpe avocado’s
- ½ rode peper
- 2 tl zwart sesamzaad
Zo maak je de Poké bowl
- Begin met het koken van de rijst volgens de verpakking. Als de rijst klaar is, laat deze dan afkoelen op bijvoorbeeld een platte schaal. Dit zal ongeveer een uur duren.
- Terwijl de rijst kookt of afkoelt, snijd je de zalm in kleine blokjes van ongeveer 1cm. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd het vruchtvlees helemaal fijn. Meng vervolgens de zalm samen met de rode peper, de sojasaus en de olie goed door elkaar. En zet de zalm afgedekt in de koelkast.
- Snijd de paprika en komkommer in stukken, de bosui in schuine ringetjes en de wortel heb ik in lange repen geschaafd met een dunschiller. Dit kan je ook doen met een kaasschaaf. Haal vervolgens de pit uit de avocado’s door ze overlangs doormidden door te snijden. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd dit in plakjes.
- Verdeel de rijst, groenten en zalm over de kommen en bestrooi het geheel vervolgens met de bosui en het sesamzaad. Smullen maar van deze frisse Poké bowl!
Elk ingrediënt kan je natuurlijk vervangen voor iets wat bij jouw lifestyle past of wat je gewoon lekkerder vindt. Voel je vooral vrij om de mooiste en vooral lekkerste Poké bowl te maken die je kan bedenken. En vergeet je dan vooral niet even een foto te sturen naar @followfitgirls.nl en @diannevanderlee? Ik ben benieuwd 🙂
Liefs, Dianne
De smaak van de Poké bowl te pakken? Probeer eens deze Buddha Bowl!