Ik ben echt dol op kwarktaart. Ik zou het elke dag wel kunnen eten. Maar helaas, te ongezond door de suikers. Maar laatst kwam een collega van mij aan met een gezonde kwarktaart via Jelmer de Boer van Personal Body Plan. En ik moet zeggen, het was echt heel erg lekker. Deze taart bestaat uit veel eiwitten door de toegevoegde eiwitpoeder en heeft een gezonde bodem. Daarom wil ik graag het recept met jullie delen.
Benodigdheden voor deze gezonde kwarktaart
Bakvorm
Bakpapier
Gelatineblaadjes
Staafmixer
Ingrediënten voor de bodem
200 gram Fries roggebrood
100 gram ontpitte dadels
32 gram roomboter
Linessa cream cheese light
Ingrediënten kwark
900 gram magere kwark
200 gram Linessa cream cheese light
60 gram whey aardbei (eiwitpoeder. Ik heb deze zelf van de Body&Fitshop)
250 gram diepvries bosbessen (of ander fruit naar keuze)
20 gram gelatine
Hoe maak je het?
Zet een bakvorm klaar waarbij je de bodem bekleed met bakpapier. Leg ondertussen de gelatineblaadjes in het water. Breek het roggebrood in stukjes en snijd de dadels fijn. Verhit boter in een pannetje. Zodra de boter gesmolten is meng je deze met het roggebrood en de dadels. Verdeel het mengsel over de bakvorm.
Meng de kwark met de creamcheese en de wheypoeder in een schaal. Het beste is om hiervoor een staafmixer te gebruiken. Verhit de de bosbessen in een pan op matig vuur. Zorg dat het net niet gaat koken. Haal de pan van het vuur en meng de gelatineblaadjes door de bosbessen. Voeg nu een klein beetje van het kwarkmengsel toe aan de bosbessen en gelatine. Meng dit goed tot 1 geheel.Voeg nu de rest van de kwark toe en verdeel het geheel in bakvorrm. Laat de taart enkele uren opstijven in de koelkast en klaar is je gezonde kwarktaart!
Je kunt natuurlijk afwisselen met de kwark en whey, als je liever een andere smaak wilt. Ook kun je pure cacao snippers of kokos door de taart heen doen om extra smaak te geven.