Een romig recept met koolhydraten die tóch best gezond is: het kan! En het is nog lekker ook. Benieuwd naar deze romige ovenpasta met artisjok en broccoli? Ik deel het recept met je.

Wat heb je nodig aan materialen?

– 2 diepe pannen met deksel
– 1 hapjespan of wok
– 1 kleine snijplank
– 1 scherp mesje
– 1 kleine kom
– Knoflookpers
– 2 ovenschalen
– Mengkom
– Oven

Romige ovenpasta met artisjok en broccoli

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

– 200 gram ongekookte volkoren pennepasta
– 1 blikje artisjokharten
– 1 lepel groene pesto
– 1 bakje roomkaas light (à 180/200 gram)
– 1 kleine broccoli
– 2 teentjes knoflook
– 300 gram kalkoen- of kipblokjes
– 2 el olijfolie
– 1 bolletje mozzarella
– 1 zakje ruccola
– 1 takje troscherrytomaten
– Peper en zout

Romige ovenpasta met artisjok en broccoli

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Leg de cherrytomaatjes met tak in een ovenschaal. Druppel hier 1 eetlepel olijfolie overheen. Doe hier een snufje zout en peper overheen en zet in de oven. Houdt de tomaatjes goed in de gaten, tot ze scheuren en bijna van het takje afvallen.
3. Breng voldoende water voor de pasta aan de kook in een diepe pan. Doe dit met een deksel, dat is sneller. Doe in de tweede diepe pan een klein laagje water en zet op een laag pitje.
4. Terwijl het water wordt verwarmd snijd je de broccoli in kleine roosjes. Deze kunnen in de pan met een klein laagje water. Doe de deksel erop en zet zo’n 3-5 minuten op het vuur. Je stoomt de broccoli maar wel zo dat het nog een beetje knapperig blijft. Als het water voor de pasta kookt, kook je de pasta zolang als op de verpakking vermeld staat. Giet daarna af.
5. Verwarm een eetlepel olijfolie in de hapjespan. Als de olie warm genoeg is, pers je de knoflook hierin en fruit het even. Doe dan de kalkoen of kip erbij. Zet op een laag vuurtje zo’n 4-5 minuten. De kalkoen hoeft niet helemaal gaar te zijn.
6. Meng de roomkaas en de pesto in een kleine kom.
7. Laat de artisjok uitlekken en doe in een grote mengkom. Doe de gestoomde broccoliroosjes, kalkoen en pasta hierbij. Meng deze ingrediënten met het roomkaas-pestomengsel. Als alles gemengd is, kan het in de ovenschaal
8. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze op de pasta in de ovenschaal.
9. Zet het geheel zo’n 20-30 minuten in de oven.
10. Leg een bedje van rucola op het bord. Schep de ovenschotel op en leg de cherrytomaatjes uit de oven hier bovenop.

Ik hoop dat jij er net zo van smult als ik! En dat je oven ietsjes minder hard gaat dan die van mij, het ging nét goed!

X Ana

Lees ook: 5 X Instagram inspiratie voor vegans