Finally, ik heb weer tijd gemaakt in mijn lifestyle om te bloggen! Zoals jullie van mij gewend zijn deel ik zoals altijd graag een heerlijk recept. Met dit recept blijf jij lekker warm in de herfst/winter!
Pompoenseizoen
Pompoen is natuurlijk de groente van dit seizoen. Dit betekent dat je in deze periode makkelijk aan pompoen kan komen en heb ik er zelfs een aantal op voorraad. Want niet alleen is pompoen heerlijk, je kan er ook erg goed mee variëren. Zo heb ik ook ooit pompoenbrood gemaakt, een heerlijke variant op de famous bananenbrood!
Om mezelf lekker warm te houden op donkere en koude dagen, heb ik deze pompoensoep bedacht. Deze soep is makkelijk om klaar te maken en lekker voedzaam. Door er een scheutje kokosmelk aan toe te voegen wordt de soep extra romig, en daarbij ben ik dol op kokos.
Jij bent vast nieuwsgierig naar dit warme en makkelijke recept, lees daarom vrolijk verder en ga aan de slag!
Romige kokos pompoensoep
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
- 1/2 flespompoen gesneden in stukjes zonder schil
- 300 ml water
- 1/2 groentebouillon blokje
- 150 ml kokosmelk
Doe het water met de groentebouillon en pompoenstukjes in een pan. Laat de pompoen koken totdat deze zacht wordt. Als de pompoenstukjes eenmaal zacht worden giet je de inhoud van de pan in een blender. Mix de inhoud van de blender en schenk de kokosmelk erbij. Mix de soep nogmaals en je zal zien dat de soep lekker romig wordt.
Je kan er naar smaak nog kruiden eraan toevoegen. Eet de soep met een stukje brood, of net zoals ik met een aantal raw crackers.
Wil jij meer herfstachtige recepten? Bekijk dan deze post met 6 X Hummus eten in de herfst!