Deze Power maaltijdsalade geeft je super veel energie en zit boordevol vitaminen, eiwitten en vezels. Een tijdje geleden probeerde ik voor het eerst in mijn leven linzen bij een vriendin van mij. Ik dacht dat ik dit niet lekker zou vinden maar het tegendeel was waar. Ik vond het super lekker en het bleek ook nog eens super gezond te zijn! Van de week maakte ik deze heerlijke salade vol met gezonde vitaminen waar je erg veel power van krijgt! Ik las laatst in een magazine dat linzen in Nederland weinig gegeten worden wat dus erg jammer is want het is een super voedzame groente. Daarom hier een heerlijk gerecht om eens wat vaker linzen te eten.
Voordelen van Linzen
- Ze zijn goedkoop
- Ze zijn super lekker
- Ze geven langdurig energie
- Goed te combineren met andere voeding
- Per 100 gram bestaan linzen voor 21% uit eiwitten en bevatten 16 gram vezels
- Veel antioxidanten
- Rijk aan ijzer, magnesium en B-vitaminen
- Zorgt voor een goede stoelgang
Wat heb je nodig ( voor 2 personen)
- Zakje rucola
- zongedroogde tomaat
- Linzen ( blonde linzen van Hak)
- lente ui fijn gesneden
- 1 paprika in blokjes
- Ras el hanout ( flinke eetlepel)
- 1 bouillon blokje
- Kipfilet in blokjes 150 gram per persoon
Hoe gaan we het maken
Je begint met het opzetten van een pan met water. Dan spoel je de linzen af met koud water en doe je deze in het kokende water. Linzen hebben 25-30 minuten nodig om gaar te worden dus nu hebben we mooi de tijd om het “sausje” te maken. Bak de kipfilet aan in een hete pan met een beetje olijfolie en doe vervolgens de ras el hanout erbij. Laat die even trekken tot je een mooie volle geur ruikt. Dan doe je de groenten in de pan, samen met de zongedroogde tomaten. Ik heb gekozen voor paprika en lente ui, maar andere groenten als wortel, artisjok of pompoen kunnen ook prima. Bak de groenten ook even mee tot ze mooi glazig zijn, dan voeg je het bouillonblokje toe en een glas water. Laat dit nog even pruttelen en draai het gas uit als het geheel tot de helft is ingekookt. Ondertussen zullen de linzen gaar zijn. Giet ze af en meng ze door het kipmengsel. Vervolgens meng je de geitenkaas erdoor en maak je het af met een handje rucola.
Benieuwd naar nog meer lekkere recepten met gezonde groenten? Klik hier