Persoonlijk vind ik dat ze in sommige bioscopen echt hele vieze popcorn hebben. Er zit toch echt wel een verschil tussen popcorn en popcorn. Het lekkerste vind ik zoet en zout doorelkaar.
Ik kwam dit popcorn recept tegen en het zag er zo lekker uit, dat ik het wel even moest proberen. Heb je de nieuwe film van Bridget Jones al gezien? Nee? Nou ga dit dan maar snel doen en neem deze heerlijke popcorn mee voor een onvergetelijke avond!
Wat heb je nodig
- 1/2 el zeezout
- 1,5 tak rozemarijn
- pofmais
- handje pompoenpitten
- 1 reep pure chocola
- olijfolie
Hoe gaan we het maken
Maal in een vijzel het zout en de rozemarijn helemaal fijn. Smelt de chocoladereep au bain-marie tot het helemaal gesmolten is. Pop de popcorn zoals op het zakje omschreven staat. Gebruik hiervoor een beetje olijfolie. Doe wat bakpapier op een ovenplaat en leg daar de popcorn op. Vervolgens met een lepel de gesmolten chocolade erover heen verdelen en als laatste het fijne mengsel van zout en rozemarijn erover strooien.
Als laatste strooi je er een handje pompoenpitten overheen. Roer voorzichtig met een lepel alle popcorn door de chocola en laat de chocolade een beetje afkoelen. Smullen maar!
Ik ben benieuwd wat jullie van deze combinatie vinden. Je kan natuurlijk heel veel combinaties bedenken voor popcorn met een twist!
Wat is jullie favoriet? Laat het weten in een comment hieronder en klik hier voor meer lekkere recepten.
Liefs, Rosa