Na een heerlijke week in Toscane ben ik, waar mogelijk, nog doller geworden op pizza. Na die heerlijke week in Toscane met al die pizza’s (en pasta’s, risotto’s, anti pasti, wijn en tiramisu) moest ik van mezelf ook weer even hard afkicken en terug naar de gezondere realiteit. Dat hield ik welgeteld een week vol en toen had ik weer zin in pizza. Gelukkig is er voor alles een gezondere variant te vinden en zo ook voor pizza. We hebben het al meerdere keren gehad over ‘gezonde’ pizza zoals de tortilla pizza, speltpizza en bloemkoolpizza. Maar ach waarom niet nog een vierde variant aan dit rijtje toevoegen? Je kunt immers nooit genoeg guilty free pizza’s in je receptenboek hebben staan. Het fijne aan deze pizza met filodeeg is dat het binnen notime klaar is en de bodem is heerlijk dun en knapperig.
Ingrediënten
- Filodeeg
- Olijfolie
- Tomatensaus
- Olijven
- Tonijn
- Ui
- Kappertjes
- Paprika
- Rucola
- Geitenkaas
- Pijnboompitten
- Wat je nog meer lekker vindt
Filodeeg koop je (naar mijn weten) altijd bevroren dus hou er rekening mee dat je dit moet ontdooien voordat je ermee aan de slag gaat.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Leg een plak filodeeg op een bakplaat en besmeer deze met olijfolie. Vervolgens leg je er nog twee of drie laagjes op en hiermee doe je hetzelfde.
2. Besmeer de bovenste laag met tomatensaus en bestrooi met peper en zout
3. Beleg je pizza nu met alles wat jij lekker vindt (de rucola voeg ik altijd later toe, als hij uit de oven is)
4. Doe de pizza 8-10 minuten in de oven
5. Maak de pizza af met rucola
Eetsmakelijk!
Afslankringen klinken bijna te mooi om waar te zijn, maar is dat ook zo? Je leest het hier.