Laatst ging ik eten bij mijn neefje in een studentenhuis. Het eten werd gekookt door een van zijn huisgenoten, en je kon wel raden welke gedachte eerst door mijn hoofd ging bij het zien van dit huis met 10 mannen. 😉

Toen ik hoorde dat we ook nog eens paella gingen eten ipv pannenkoeken, was het eerste was ik dacht neee geen vis toch? Ik mag dan wel als doel voor dit jaar hebben om meer vis te eten, maar toch liever niet te veel hoor! Vanuit de keuken begon het heerlijk te ruiken en, gelukje voor mij, het gerecht was paella zonder vis.

Wat hebben we nodig voor een flinke pan vol?

  • 1 pak gele rijst
  • 1 ui
  • 150g doperwten
  • 1 paprika
  • 1 chorizoworst
  • 300g kip
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 1 blik gepelde tomaten

Paella zonder vis

Hoe gaan we het maken

Snij de chorizo in kleine plakjes en fruit dit aan met de fijn gesneden ui en de paprika in een scheutje olijfolie. Als de ui glazig is doe je kip erbij, en bak je dit ook kort mee. Blus alles af met de witte wijn, en laat dit een kleine 10 minuten uitkoken op hoog vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en prak de tomaten goed kapot. Doe de rijst erbij en roer goed door. Blus af met de kippenbouillon, en roer de doperwten erdoor en laat de rijst alle vocht opnemen.

Eet smakelijk!

Nog meer lekkere recepten proberen? Hier vind je alle healthy recepten op een rij.