Een paar weken geleden heb ik samen met mijn vriend in de #broodnodig week van PersonalBodyPlan een eigen krentenbrood gemaakt. Deze had ik gedeeld op mijn instagram account. Er kwamen heel veel vragen naar het recept en ik heb iedereen heel lang in spanning gehouden. Maar hierbij deel ik ons “culinaire” krentenbrood recept. Dat wordt smullen dit Paasweekeind! Let op! Dit betekent niet dat dit per definitie een “healthy” brood is. Ik vond het leuk om een keer iets anders te proberen, maar in principe zijn dit allemaal “negatieve” calorieën. Je hebt dit brood niet nodig om aan je dagelijkse behoefte van voedingswaardes te komen. Helaas is hij erg hoog in calorieën, maar genieten doe je met mate en dan heb je er ook langer plezier van!

 Ingrediënten:

  • 165 gram rozijnen
  • 250 gram kokosmeel
  • 30 gram chiazaad
  • 280 gram ultrafine oats
  • 180 gram banaan
  • 80 gram dadels
  • 250 ml amandelmelk
  • 50 gram raw protein powder
  • 3 theelepels kaneel
  • bakpoeder

Bereiding:

  1. Doe de chiazaad in een kommetje met 3 keer de hoeveelheid water (90 gram). Laat dit even staan om te wellen. Doe dit ook met de rozijnen (hoeveelheid water maakt niet uit) in een apart kommetje.
  2. Pak een grote mengkom en doe daar de kokosmeel en ultrafine oats in. Maak een klein kuiltje in het midden en strooi in het midden wat bakpoeder (ongeveer een half zakje). Schenk hier de amandelmelk overheen.
  3. Laat dit een paar minuten staan tot het begint te schuimen.
  4. Voeg daarna de gewelde rozijnen (het water afgieten), het chiazaad, de banaan, raw protein powder, de dadels en de kaneel toe. Mix dit alles tot een glad geheel.
  5. Laat de kom ongeveer 30 minuten afgedekt onder een vochtige theedoek staan.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  7. Na de 30 minuten doe je het deegmengsel in een cakevorm. Tip om een eerst een groot stuk bakpapier in de vorm te doen en het deegmengsel daarover te gieten, zodat je het brood straks makkelijk uit de vorm krijgt.
  8. Zet de cakevorm in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten. Het brood is klaar als hij aan de bovenkant lekker bruin is en hij lekker stevig aanvoelt.
  9. Even af laten koelen en smullen maar!

Voedingswaardes voor een plak van 120 gram:

  • Kcal: 205
  • Koolhydraten: 31 gram
  • Vet: 4 gram
  • Eiwit: 9 gram

Hieronder zie nog 2 foto’s van variaties die ik heb gemaakt. De ene is met hüttenkäse, aardbeien en een klein beetje pindakaas besmeerd en de ander wel met veel pindakaas, aardbeien en een paar amandelen. Yummy in my tummy!

IMG_6663

IMG_6661

Ben heel benieuwd of jullie dit paasweekeinde een lekker krentenbrood gaan bakken? Laat het me zeker even weten! En als je de foto op je social media post gebruik dan zeker #krentenbrood #followfitgirls #denichant!

Liefs,
Chantal

BANNER01