Hi Girls, het is weer tijd voor een lekker makkelijk zomers receptje. Deze keer met kip en rijst. Ik ben zo’n fan van dit recept dat ik hem bijna elke week maak. Lekker makkelijk en ook echt heel lekker. Omdat ik elke week veel sport en soms ook voor het sporten wil eten is dit een perfect gerechtje. Niet alleen omdat het snel klaar is, maar ook omdat het niet heel zwaar op de maag ligt. Natuurlijk kun je wel altijd beter even wachten voor je gaat sporten, ideaal is 2 uurtjes! Laten we snel aan de slag gaan en dit lekkere gerecht in elkaar flansen.
Wat heb je nodig?
Kip ongeveer 600 gram voor 4 personen
2 stuks lente ui
2 teentjes knoflook
4 tomaten
2 punt paprika
Krop sla, geplukt en gewassen in (ijs)water
Rijst ( ik gebruik zilvervliesrijst)
Roomkaas (Philadelpia Light)
Koriander
Basilicum
Baharat (kruidenmengsel te koop bij grotere Supermarkten of Turkse winkel)
Hoe maak je het?
Snij de kip in stukjes en bak deze goed heet aan in de olie, als het rond om bruin is doe je de gesneden groenten erbij, en laat je alles lekker weg pruttelen. Zet ondertussen een pan met water op en doe hier wat zout en een eetlepel van het Baharat kruidenmengsel bij. Hier ga je de rijst in koken. Als de salsa een mooi prutje is geworden, meng je er een eetlepel van de roomkaas door, en maak je er een mooi sausje van. Vervolgens maak je dit op smaak met peper en zout. Ondertussen zal de rijst gaar zijn. Giet deze af en snij wat koriander en bassilicum fijn. Meng dit en een scheutje olijffolie door de rijst om een heerlijke geurige rijst te krijgen. Serveer op een paar knapperige blaadjes sla en genieten maar!
Was het lekker? Hoor het graag:) Liefs Rosa