Pasta, pizza, tiramisu… Ben jij ook dol op Italiaans eten? Lasagne is echt mijn favoriet. Helaas is Italiaans eten vaak erg rijk aan koolhydraten en vetten. Niet zo heel erg gezond, en al helemaal niet handig als je die buikspieren zichtbaar wil krijgen! Natuurlijk geniet ik zo nu en dan van een lekkere pasta of pizza, maar als ik even wat lager in koolhydraten en vetten wil zitten, dan verruil ik hem net zo makkelijk voor deze healthy courgettelasanga variant.
Recept: Healthy Courgettelasagne
voor 2 personen
- 1 courgette
- 300 gram gehakt
- 400 gram Italiaanse roerbakgroente
- Half bakje champignons
- 1 tomaat
- Paprikapoeder
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- Handje verse basilicumblaadjes
- Uienpoeder
- Oregano
- Eventueel een klein beetje mozzarella
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak het gehakt in een koekenpan of wok. Boter of olie is niet nodig, het gehakt laat voldoende vet los om in te bakken. Vet ondertussen een ovenschaal in.
- Als het gehakt gaar is kun je de roerbakgroenten en in stukjes gesneden champignons toevoegen.
- Voeg het blikje tomatenpuree toe, laat even een minuutje meebakken en voeg daarna de gepelde tomaten toe. Kruid het geheel naar smaak met basilicum, oregano, paprikapoeder en uienpoeder. Of wat je zelf lekker vindt.
- Laat dit even inkoken totdat de saus wat dikker is geworden. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes en snijd de courgette met behulp van een kaasschaaf in repen. Leg deze op een keukenpapiertje om het ergste vocht te verwijderen.
- Nu is het tijd om de lasagne op te bouwen. Begin met een laagje saus, gevolgd door een laagje courgetterepen. Herhaal dit totdat alle saus en courgetterepen op zijn. Zorg dat je eindigt met een laag saus. Beleg de lasagne met de plakjes tomaat en eventueel de mozzarella en zet hem in de oven. Na ongeveer 20 minuutjes is de lasagne klaar!
Eet smakelijk!
Weet je wat ook lekker is? Deze post workout pasta met broccoli!