Ik ben dol op italiaans eten, en dan vooral pasta. Dit recept heb ik onlangs gemaakt en het is één van mijn favorieten geworden. Ook mijn favoriete groente spinazie gaat erdoor. In spinazie zit veel ijzer, calium en vitamine A,C,K en E. Allemaal goed voor hersenen, hart, sterkere botten en spieren. Ook zit er veel foliumzuur in, waardoor je minder snel vermoeit raakt. Het perfect gerechtje dus voor alle fitgirls!
Wat heb je nodig
- kipfilet in blokjes of reepjes ( 150 gram per persoon)
- 1 pak gnocchi di patate ( 500 gram)
- 2 el olijfolie
- 3 el oregano
- 1 ui in stukjes snijden
- 1 rode peper in stukjes snijden
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 rode paprika of punt paprika in stukjes snijden
- 1 tomaat in stukjes snijden
- 1 zak spinazie gewassen
- 1 blik gepelde tomaat
- 1 bol mozarella light
- paar blaadjes verse basilicum
- pijnboompitjes
- peper en zout
- geitenkaas
Hoe gaan we het maken
Kook de gnocchi zoals op het pak omschreven staat en verwarm de oven alvast voor op 225 graden. Doe wat olijfolie in een pan en fruit de gesneden ui, knoflook en rode peper ongeveer 1 minuutje. Doe nu de kip erbij met wat peper en zout en 1 el oregano.
Bak de kip tot deze bijna gaar is en voeg nu de tomaat en paprika toe. Bak dit ongeveer 2 minuten mee en voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe tot alles geslonken is. Maak in een ander pannetje het blik gepelde tomaten met 2 el oregano tot een fijne saus.
Doe de gekookte gnocchi in een ovenschaal en schep hierbij het kip/spinazie mengsel (let op dat je niet al het vocht mee schept!) en de geitenkaas er overheen. Giet de tomatensaus erovenheen en verdeel plakjes mozeralla erover. Bak dit in 20 minuten in de oven tot de mozzarella mooi begint te kleuren.
Als finishing touch doen we er nog wat verse blaadjes basilicum en pijnboompitjes over. Bon apetit!
Wist je trouwens dat pasta helemaal niet zo ongezond is als werd gedacht? Waarom lees je hier.