Zacht van binnen en knapperig van buiten… Klinkt onweerstaanbaar lekker, vind je ook niet? Extra leuk is dat je deze glutenvrije naanbroodjes met koriander binnen een half uur op tafel zet. Dus zet je oven alvast maar aan en bakken maar!
Bakken zonder tarwe
Misschien is het naïef van me, maar ik had niet gedacht dat je zonder tarwe zoveel lekker dingen kan maken. Nu heb ik nog maar een paar glutenvrije recepten geprobeerd, onder andere uit het kookboek Bakken zondere Tarwe van Marike Bol, maar tot nu toe zijn deze glutenvrije naanbroodjes met koriander echt mijn favoriet. Waarom? Ze zijn super easy to make en onweerstaanbaar lekker.
Dit recept komt uit het kookboek Bakken zonder tarwe, maar eigenwijs als ik ben, kon ik het niet laten om het toch iets aan te passen.
Recept glutenvrij naanbrood met koriander
Wat heb je nodig?
(voor 3 porties)
- 75 gr arrowroot
- 1 ei
- 50 gr kokosmeel
- snuf zout
- 1.5 tl baking soda
- 250 ml amandelmelk
- 1 el appelazijn
- 2 takjes koriander
- 2 teentjes knoflook
Hoe maak je het?
- Verwarm je oven voor op 220 ℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Meng de droge ingrediënten (kokosmeel, arrowroot, zout en de baking soda) goed door elkaar. Roer in een andere kom het ei en de amandelmelk los met een garde. Voeg dit toe aan de kom met de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten. Laat het beslag zo’n 10 minuten staan.
- Snijd de takjes koriander en de teentjes knoflook fijn en spatel dit, samen met de appelazijn, door het beslag.
- Schep met een lepel het beslag in drie hoopjes op de bakplaat en strijk deze glad en in een ovale vorm.
- Bak de naanbroodjes in ongeveer 15 minuten gaar tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
Qua toppings kan je zelf lekker variëren of serveer de naanbroodjes bijvoorbeeld bij een frisse salade of een pittige curry.
Eet smakelijk!
Liefs Lianne
Ben je dol op salades? Dan moet je dit recept van Bianca, Bietensalade met geitenkaas, echt eens proberen!