In mijn vorige blog deelde ik je het basisrecept van de gezonde wafels die ik vaak van tevoren maak en invries (meal prep). Inmiddels weet je waarschijnlijk ook wel dat ik een zwak heb voor chocolade, dus vandaar dat ik dit super lekkere recept voor gezonde wafels met chocolade & kokos wafels met je deel. Enjoy!
Recept: Gezonde wafels met chocolade & kokos
Wat heb je nodig?
voor 4 wafels
- 2 eieren
- 125 gr speltmeel
- 125 ml melk
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 2 theelepels vanille extract
- 3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
- ½ zakje bakpoeder
- 1 eetlepel cacaonibs
- 1 eetlepel kokosrasp
Hoe maak je de wafels?
- Verwarm je oven op 220 graden.
- Doe alle ingrediënten in een kom en mix het tot een luchtig beslag. Je kunt dit met de hand doen of in een keukenmachine, zelf gebruik ik altijd mijn keukenmachine.
- Is het beslag luchtig? Dan kan er gebakken worden! De wafels kun je bakken in een wafelijzer, of in de oven in een wafelvorm. Vet de wafelvorm in met wat olie en doe het beslag er in.
- Zet de wafelvorm 15 minuten in de oven en bak de wafels goudbruin. Houd ze wel goed in de gaten, want per oven verschilt het hoe snel ze klaar zijn.
- Laat de wafels wel even afkoelen voordat je ze uit de wafelvorm haalt, maar daarna zijn ze klaar!
Kies je favoriete topping
Als topping kun je er kwark of bijvoorbeeld yoghurt op doen, maar toppings als vers fruit, honing, kokosrasp en kaneel zijn ook super lekker op deze wafels.
On the go of…
Eet je deze heerlijke wafels gelijk op als ontbijt, lunch of als on the go snack? Of kun je de verleiding weerstaan en vries je ze in voor later? It’s up to you!
Als je ze als meal prep maaltijd gebruikt, en ze dus later opeet, is het ook heel lekker om ze even op te warmen in de oven (ongeveer 5 minuten 160 graden).
Welke van de twee wafelrecepten is jouw favoriet? De naturel wafels of deze met chocolade & kokos? Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben benieuwd!
Liefs, Bianca
Ben je dol op wafels? Dan word je helemaal enthousiast van dit recept van Berber: Wafels gemaakt van kikkererwtenmeel met kruiden