Tijd voor een lekker receptje: gevulde paprika met couscous! Ik ben gek op gevulde paprika’s en meestal maak ik ze op Mexicaanse wijze, met rijst en bonen, maar dit keer pak ik het anders aan. Ik vul ze nu met Marokkaanse couscous en ik maak er een heerlijke frisse dip bij. Natuurlijk mag munt niet ontbreken in dit recept en een ander ingrediënt wat helemaal past bij het lekkere weer: abrikozen.
Sinds ik heb gelezen hoe gezond courgette is probeer ik dit ook regelmatig te verwerken in mijn recepten. En laat dit nou een perfecte match zijn met de andere ingrediënten in deze gevulde paprika’s!
In totaal zitten er ong. 490 calorieën in dit recept.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 rode paprika’s
- een halve courgette
- 125 gram couscous
- 200 gram gehakt
- twee handjes gedroogde abrikozen
- 3 takjes munt
- 200 gram magere kwark
- 100 gram komkommer met schil
- 15 gram couscous kruidenmix Ras el hanout
Zo bereid je de gevulde paprika’s met courgette
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika’s over de lengte, verwijder alle zaadlijsten en zaadjes en leg met de open kant naar boven in een ovenschaal. Zet voor 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen water voor de couscous: doe de couscous in een pannetje en zet deze net onder kokend water. Roer af en toe los en je zult zien dat dit al na 5 tot 10 minuutjes klaar is. Ideaal!
Bak het gehakt rul en snijd ondertussen de courgette. Voeg deze aan het gehaktmengsel toe. Hak de blaadjes munt fijn en doe de helft door het gehaktmengsel samen met de in stukjes gesneden abrikozen. Meng ook de couscous door het gehakt en breng eventueel op smaak met de extra kruidenmix voor couscous.
Maak een dip van de magere kwark, kleine blokjes komkommer, de andere helft van de munt en wat peper.
Vul de geroosterde paprika’s met de couscous en serveer samen met de kwark dip. Eet smakelijk en laat je even weten wat je van deze gevulde paprika met couscous vond? Ik ben benieuwd!
Lees ook: 4 x mijn favoriete vegetarische rijstgerechten in een kom