Handjes in de lucht voor cheesecake! Wie houdt er nou niet van een lekker stukje taart? Helaas gaat elke dag cheesecake eten meestal niet zo goed samen met een fit lichaam. Toch heb ik mijn best voor jullie gedaan om het recept zó te tweaken, dat het voedingswaarden bevat waar je lichaam blij van wordt. Ietsje meer eiwit, veel minder vet ;). Van deze cheesecake kun je gerust wat vaker genieten dan alleen op je verjaardag!

Ook maken? Dit heb je nodig!

Voor de bodem:

  • 100 gram havermeel, of fijngemalen havermout
  • 2 schepjes whey, ik gebruikte vanille, maar cookies & cream lijkt me ook een goede optie
  • 25 gram roomboter of kokosolie, gesmolten
  • mespuntje zout
  • een scheutje water

Voor de vulling:

  • 1 bak Optimel Griekse stijl kers
  • 100 gram cream cheese light
  • 1 ei
  • 125 gram frambozen (mag uit de diepvries)

Zo ga je te werk:

  1. Meng het havermeel, het wheypoeder, het zout en de gesmolten boter. Voeg kleine beetjes water toe totdat je alles kunt mengen. Maak het niet té nat. Doe het ‘deeg’ nu in een met bakpapier beklede bakvorm en zet voor ongeveer 10 minuutjes in een voorverwarmde oven (175 graden).
  2. Maak ondertussen de vulling. Mix alle ingredienten, behalve de frambozen, door elkaar. Roer als laatste de frambozen er doorheen.
  3. Giet de vulling op de bodem en zet de taart nog zo’n 30 minuutjes in de oven.
  4. Klaar? Laat hem dan goed afkoelen en zet hem daarna nog een paar uur in de koelkast om goed op te stijven.

Ik gebruikte voor dit recept een springvorm met een doorsnede van 20 cm. Een stukje cheesecake, als je er zes stukken uit snijdt, bevat 182 kcal, waarvan 10 gram eiwit, 15 gram koolhydraten en 9 gram vet.

stukje cheesecake

Over de bodem ben ik nog niet helemaal tevreden, maar voor een eerste poging vind ik hem erg geslaagd. Misschien volgt er binnenkort nog wel een verbeterde versie op het blog!

Gaan jullie hem maken? Laat me dan even weten wat je ervan vindt 😉