Oké, dit recept is zo simpel, het slaat eigenlijk nergens meer op. En wat je allemaal wel niet kan met een eitje, ik sta elke keer weer versteld. Deze keer dus een ei-wrap. Een wrap van ei dus. Zo simpel is het.
Wat heb je nodig?
Voor de wrap:
- 2 eieren (je kunt ook 1 ei doen en extra eiwit, maar ik heb zelf even gekozen voor 2 hele eieren)
Voor de vulling kan je natuurlijk heel erg variëren maar ik had:
- 100 gram tomaat
- 40 gram taugé
- 40 gram paprika
- 120 gram courgette
- 75 gram gekruide kipreepjes (kan ook met reepjes kalkoenfilet)
- Maar varieer gerust, hier nog wat tips:
- Arla 10% witte kaasblokjes
- Geraspte wortel
- Komkommer
- Sla
- Kiemen zoals alfalfa en waterkers
- Tonijn
- Zalm
- Avocado
Voor wat extra smaak:
- Verse kruiden (ik had bieslook)
- Pesto of kruidenpasta (bij de Aldi hebben ze nu bijvoorbeeld tubes knoflookpasta, heel lekker!)
Wat je moet doen:
- Klop de eieren los in een schaaltje en maak op smaak met peper en zout. Doe het mengsel in een klein beetje ingevette koekenpan. Bak het ei aan beide kanten.
- Leg de ei-wrap op een bord en smeer de binnenkant van de wrap in met de pesto of kruidenpasta.
- Beleg je ei-wrap met alle ingrediënten. Bij mij paste het er niet helemaal in, dus je kan twee ei-wraps maken of de rest er gewoon los bij eten.
- Strooi je verse kruiden er doorheen en rol de wrap op.
- Smullen maar!
Voedingswaarden
Calorieën | 317 |
Koolhydraten | 13 gram |
Vetten | 14 gram |
Eiwitten | 35 gram |
Ik ben benieuwd of jullie nog lekkere variaties hierop hebben. En kook je het liefst met twee eieren of voeg je zelf extra eiwit eraan toe?
Smakelijk!
X Ana