Eindelijk heb ik weer wat meer tijd om nieuwe dingen te proberen op het gebied van eten. Weken gingen voorbij dat we elk vrij uurtje druk waren met onze tuinverbouwing en andere sociale verplichtingen. Nu het weer wat rustiger is heb ik de kookboeken erbij gepakt en proberen we weer wat nieuwe recepten uit! Zo kon je in mijn vorige blog al zien dat ik met mijn vriend een heerlijke plaattaart met rode biet en geitenkaas heb gemaakt. Vandaag stond couscous met granaatappel en worst op het programma. En ook dit lekkere recept wil ik jullie niet onthouden.
Couscous met granaatappel en worst
Er zit nog veel meer in deze heerlijke couscous dan alleen granaatappel en worst. Hier volgt het lijstje met ingrediënten. Het recept komt trouwens uit het kookboek Uit Paulines keuken.
Ingrediënten voor 4 personen
8 st. merguezworstjes
200 gr couscous
80 gr gedroogde abrikozen
2 geroosterde paprika’s (ik koos voor geel & rood)
Handje pecannoten
Handje munt
Handje peterselie
Sap van een halve citroen
1 granaatappel
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je deze heerlijke couscous
- Stop de couscous in een schaal. Giet hier kokend water op, tot 1 cm boven de couscous. Dek de schaal af met een bord en zet het apart.
- Bak de merguez in een koekenpan met wat olijfolie goudbruin.
- Hak de pecannoten grof en snij de abrikozen in blokjes.
- Snij de paprika’s in stukjes en hak de kruiden grof.
- Na 10 minuten is de couscous klaar. Roer het los met een vork.
- Breng het op smaak met peper en zout en het sap van een halve citroen.
- Voeg de paprika, de pecannoten, de abrikozen en de gehakte groene kruiden toe.
- Pel de granaatappel en verdeel de pitjes over de couscous.
- Snijd de worst in stukjes en verdeel over de couscous.
- Sprenkel tot slot wat olijfolie erover.
“Deze couscous met granaatappel staat inmiddels bovenaan mijn favoriete recepten lijstje!”
Eet smakelijk!
Meer inspiratie nodig voor lekkere recepten? Klik hier.