Een pizza van broccoli? Jazeker! Deze is net zo lekker, skinny en gezond als de bloemkoolpizza. En de broccoli pizza is ook nog glutenvrij én heel makkelijk te maken. Krijg je al trek? Vlieg naar de supermarkt, vul je boodschappenmandje met alle ingrediënten, zet een gezellig Italiaans muziekje op, duik de keuken en bak een gezonde broccoli pizza.
Pizzalover
Herken je dat, dat je van die periodes hebt dat je sommige dingen het liefst elke dag eet? Dat heb ik nu met cottage cheese, mango en bloemkoolpizza. Dankzij het recept waarin Mandy uitlegt hoe je van bloemkool een pizzabodem maakt ben ik dol op bloemkoolpizza.
Broccoli pizza
Toen laatst bij de Jumbo de broccoli in de aanbieding was, vroeg ik me opeens af of je van broccoli ook een pizzabodem kunt maken. Tja, waarom ook niet? Tijd voor een experiment! Oké, de bodem wordt niet zo krokant en stevig als die van een ‘echte’ pizza, maar de smaak is er zeker niet minder om. Zou de broccoli nog steeds in de aanbieding zijn? Ik hoop het…
Recept broccoli pizza
Wat heb je nodig?
(voor 1 pizza)
– 1 broccoli
– ongeveer ¼ courgette
– 1 tomaat
– 1 ei
– 100 gr cottage cheese
– 2 el tomatenpuree
– 1 tl basilicum (+ eventueel wat verse basilicum voor de topping)
– peper (naar eigen smaak)
– zout (naar eigen smaak)
– handje rucola
Verder heb je nodig: pan, blender (of een staafmixer), theedoek, kom en een oven
Hoe maak je het?
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Bekleed de bakplaat met bakpapier
– Kook de broccoli in een minuut of 5 gaar
– Maal de broccoli fijn in de blender
– Leg de gemalen broccoli in een theedoek en knijp het vocht er voorzichtig uit
– Doe de broccoli samen met het ei, de cottage cheese en de kruiden in een kom en meng alles goed door elkaar
– Giet het mengsel op de bakplaat, maak er een ronde pizzabodem van en zet dit ongeveer 20 minuten in de oven
– Snij de courgette en de tomaat in plakken
– Haal na ongeveer 20 minuten (kijk even of de bodem al gaar is) de bodem uit de oven
– Bestrijk de bodem met tomatenpuree, top de pizza af met courgette en tomaat en zet de pizza nog ongeveer 10 minuten in de oven
– Haal de pizza uit de oven, strooi er wat rucola (en eventueel wat verse basilicum) over en schuif hem (voorzichtig) op je bord
Eet smakelijk!
Pizza van rode bieten?
Het merk Magione heeft naast een kant-en-klare bloemkool-, ook een kant-en-klare bietenpizza in het assortiment. Zou je zelf ook een pizzabodem van rode bieten kunnen maken? Klinkt als een leuk experiment. Maar als jij het recept van een bietenpizza, of een andere gezonde pizza, hebt, maak je mij en alle andere bloggers en volgers van Followfitgirls daar ook ontzettend blij mee.
Liefs,
Lianne
Lees ook: experiment ‘sushi zonder rijst, lukt dat of niet?’ van Ellen