Intussen zit ik op de helft van de eerste zes maanden van Personal Body Plan. En man, wat mis ik soms de rijst! Er is niets zo lekker dan een flinke portie rijst bij je curry of roerbakgerechten. Je kunt je misschien wel voorstellen hoe blij ik was toen ik dit vervangende recept voor rijst ontdekte: bloemkoolrijst.
Eerder heb ik een recept met jullie gedeeld waarbij de bloemkool ook al anders was dan hoe ik het kende ā als een papperige toelie. Ook bij dit recept is de structuur van bloemkool niet te herkennen. Wat een veelzijdige groente zeg! Als je net zo happy met dit nieuws bent als dat ik was, dan houd ik je niet langer in spanning š
Wat je nodig hebt voor twee porties:
- 400 gram bloemkool (je kunt de steel ook gebruiken!)
- 5 gram olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper
- 1 eetlepel verse kruiden: koriander, peterselie, bieslook, basilicum
Bereidingswijze:
- Hak de bloemkool grof en doe de stukken in de keukenmachine. Hak de bloemkool fijn totdat je korreltjes ārijstā overhoudt.
- Pak een grote wok en verhit deze. Doe de olie in de wok en rasp het teentje knoflook erboven. Fruit dit even kort.
- Schep de bloemkool rijst erdoor. Bak dit op hoog vuur een paar minuten aan.
- Zet het vuur uit, breng op smaak met peper en zout en schep eventueel je verse kruiden erdoor.
Variatietip: je kunt bij de laatste stap ook stukjes tomaat of pesto er doorheen doen.
Voedingswaarden per portie:
- Calorieƫn: 77
- Koolhydraten: 7 gram
- Vetten: 2 gram
- Eiwitten: 4 gram
Ter vergelijking: een portie 200 gram gekookte zilvervlies rijst bevat 286 calorieƫn, waarvan 57 gram koolhydraten, 2 gram vetten en 7 gram eiwitten.
Eet jij veel rijst? Of heb je het vervangen voor iets anders? En zo ja, voor wat dan? Ik ben heel benieuwd of je het wat vindt!
Smakelijk!
X Ana