Rabarber recepten: 5 x lekker & gezond

5 rabarber recepten? Ja, je leest het goed 5 verschillende recepten met rabarber. Van rabarber kun je niet alleen heerlijke compote maken, er zijn nog veel meer lekkere gerechten die je met deze supergezonde groente kunt maken. Vandaar: 5 x rabarber recepten.

Rabarber is supergezond

Omdat rabarber in veel zoete gerechten gebruikt wordt verwacht je misschien niet dat het een gezonde groente is. Maar rabarber bevat allerlei vitamines en mineralen; dus heel gezond! En klinkt zoet niet als suikerdus ongezond? Suiker kun je heel makkelijk door andere gezonde producten vervangen, dus zoet gaat prima samen met gezond.
Rabarber recepten gezond

Rabarber fan

Het is je vast niet ontgaan dat het rabarber seizoen begonnen is, mijn in ieder geval niet. Ik ben dol op rabarber! Zelf heb ik het geluk dat mijn vader rabarber in zijn volkstuintje verbouwd, maar ook in de supermarkt is het nu volop verkrijgbaar. Zaterdag kreeg ik van mijn vader een bak verse rabarber mee naar huis; thanks pap! Dan de grote vraag; wat ga ik maken? Diezelfde avond heb ik me door allerlei foodies op Pinterest laten inspireren. En het resultaat? Deze 5 rabarber recepten:

5 x rabarber recepten

1. Zoete rabarber compote zonder suiker

Voor deze rabarber compote heb je maar 4 ingrediënten nodig: rabarber, vanille, kaneel en water. Ik zeg: easy peasy!
Rabarber recepten compote zonder suiker

 

2. Rabarber salade met geitenkaas

Een frisse rabarber salade met geitenkaas die je in zo’n 15 minuten al op tafel zet.
Rabarber recepten salade

 

3. Vegan rabarberbrood

Zelf ben ik er nog niet helemaal over uit of ik liever vegan of vega eet (zoals je misschien weet struggle ik als het gaat om eten), maar ondanks mijn twijfels weet ik wel zeker dat ik binnenkort dit vegan rabarberbrood ga maken.
Rabarber recepten vegan brood

 

4. Rabarber crumble

Serveer de rabarber crumble met een bakje yoghurt en je begint je dag met een super gezond ontbijtje.
Rabarber recepten crumble

 

5. Frisse vegan rabarbertaart

Dat deze vegan rabarbertaart in de familie van Lisa goes Vegan in de top 5 staat verbaast me niets, de taart lijkt me super lekker!
Rabarber recepten vegan rabarbertaart

 

Jouw favoriete rabarber recept?

Wat is jouw favoriete gerecht met rabarber? Laat het me weten in een reactie hieronder of post een leuke foto op Instagram met de hashtag #followfitgirls.

Foto’s: Pinterest

Zin in nog meer lekkers? Deze vegan Nutella móet je proberen!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more