Select Page

Als er een tussendoortje is waar ik dol op ben dan is het proteïne fluff. Ik vind het gewoon zo ontzettend lekker, het barst van de eiwitten én het is laag in calorieën. En ook niet geheel onbelangrijk: het is super easy to make. Let maar op: zo maak je proteïne fluff!

Waarom heeft je lichaam eiwitten nodig?

Als je net als ik dol op krachttraining bent weet je vast en zeker ook dat eiwitten goed voor je lichaam zijn. Eiwitten zijn namelijk belangrijk voor de aanmaak van spierweefsel. Als je veel en zwaar traint heeft je lichaam meer behoefte aan eiwitten. Krijg je te weinig eiwitten binnen, dan haalt je lichaam eiwitten uit je spieren wat ten koste gaat van je spiermassa. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Nu kun je op zich voldoende eiwitten uit ‘normaal’ voedsel halen, maar zelf vind ik een eiwitshake of een grote kom met proteïne fluff op z’n tijd een makkelijke manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen. En ik vind het gewoon onweerstaanbaar lekker.

proteine fluff recept

Recept: proteïne fluff maken

Wat heb je nodig?

  • 150 ml (amandel)melk of water
  • 150 gr diepvriesfruit
  • 1 scoop (=ongeveer 28 gram) caseine eiwitpoeder

Hoe maak je het?

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix het geheel ongeveer 4 minuten. Hoe langer je mixed hoe meer fluffy (en lekkerder) het wordt.
  2. Giet de proteïne fluff in een groot glas en top eventueel af met wat vers fruit.

Tja, meer kan ik er niet van maken. Makkelijk toch?!

Enjoy!

Liefs Lianne

Heb je last van stress en is je energie level alles behalve up and running? Zo ga jij energiek en fit de zomer door!