Preppen weekmenu 4

Ik ben bezig met Personal Body Plan (waarom? Dat lees je hier) en maak wekelijks een menu die ik met jullie deel. Dit menu is gericht op mijn persoonlijk doel, namelijk een tijdelijk energietekort creëren. Je kunt de menu’s helemaal proberen, maar ook ter inspiratie gebruiken. 

Zo! Dit is mijn eerste en tevens ook mijn laatste weekmenu met calorie- en voedingswaarden in plaats van de handpalm-methode. Het was niet alleen veel werk om het allemaal vooruit te rekenen, maar  ook merk ik dat ik zelf in een routine begin te komen en dat mijn weken op wat gerechten na niet heel veel van elkaar verschillen. Ik ga nog zeker door met preppen  hoor, maar niet meer voor alle maaltijden. Hopelijk hebben jullie een goed idee kunnen krijgen van hoe je kunt preppen en hoe je weekmenu eruit kan zien. Maar niet getreurd, ik vind het uitzoeken van lekkere recepten nog altijd een grote uitdaging en dit ga ook zeker blijven doen en met jullie blijven delen! Het zullen dan met name eiwitrijke maar vet-, koolhydraat- en caloriearme recepten zijn. Wat er precies op het menu staat zie je dus volgende week!

Nog even terugblikken op mijn vorige weekmenu… De muffins waren bij mij één gore mislukking! Gatsiederrie! Het waren meer aan elkaar gekleefde groenten en zijn na een paar hapjes regelrecht de vuilnisbak in gegaan. En dat wil wat zeggen, want ik gooi echt niet graag eten weg. Dus als je nog een goed recept hebt voor hartige muffins – die laag zijn in vetten (dus weinig eidooiers) – dan hoor ik het graag. Gelukkig maakte de vezelrijke kwarktaart een hoop goed (zie omslagafbeelding!). Jeetje, wat heb ik daar van genoten. Omdat het recept voor 8 stukjes taart was heb ik 4 stukken ingevroren. Dat kan gewoon! Ik heb nu één ontdooid taartpuntje gegeten en het smaakte heerlijk. De structuur was misschien iets anders? Maar dat kan ook komen doordat ik het iets te lang in mijn tas bewaard had voordat ik het op at 😉

Komende week: bloemkool, bananenbrood en een lekker visje

Komende week staat er bloemkool op het menu. Maar dan niet zomaar bloemkool natuurlijk! Ik heb weer een goed receptje voor jullie uitgezocht. Verder een heerlijke bananenbrood met veel eiwitten en minder koolhydraten dan vaak bij andere recepten. Verder zie je dus in dit menu al dat mijn afwisseling iets minder is geworden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet denk dat ik vijf dagen achter elkaar hetzelfde ga eten, maar dat ik juist wat ruimte laat voor spontane etentjes en gerechten. Door het tracken van de calorieën heb ik nu veel meer grip op mijn inname en kan ik dit toch iets makkelijker doen. Ik kies dan gewoon een recept uit waarmee ik nog mijn macro’s voor die dag hoop te halen. En dat lukt…soms 😉

Heel veel succes met jullie sport- en eetplanning deze week! En als je nog een lekker simpel gerechtje voor me heb, héél graag!

Download het vierde weekmenu hier. Enjoy!

X Ana

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more