Deze plaattaart met geitenkaas en bieten heeft echt mijn hart gestolen. En niet alleen die van mij.. ook mijn vriend, die normaal niet zo van bieten houdt is groot fan! De combinatie van zoet en zout is echt verrukkelijk. Het is ook nog eens super easy te maken dus je hoeft geen keukenprins of princes te zijn om dit gerecht tot een succes te maken.
Plaattaart met geitenkaas & bieten – de ingrediënten
Ok. Tijd om je boodschappenlijstje en je pen erbij te halen. Noteer onderstaande ingrediënten, haast je naar de winkel en je kunt aan de slag met deze overheerlijke plaattaart met geitenkaas. Dit heb je nodig:
- 750 g bietenmix
- 1 pizzakit (of kant en klare pizzabodem. dit kan ook een pizza met bloemkoolbodem zijn)
- 1 ui
- 200 g gesneden jong belegen geitenkaas
- 100 g gerookt ontbijtspek
- 2 takjes tijm
- 2 el honing
- keukenspullen
- bakpapier
Bovenstaande ingrediënten zijn voldoende voor een plaatpizza voor 3 personen als hoofdgerecht of voor 4 personen als bijgerecht. In totaal bevat deze plaatpizza 625 calorieën.
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 25 minuten
Zo bereid je de plaattaart
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de bieten en snijd in dunne partjes. Kook 8 min. en giet af.
2. Rol het pizzadeeg uit en duw een beetje verder uit, zodat een met bakpapier beklede bakplaat grotendeels is bedekt met deeg.
3. Bestrijk het deeg met de tomatensaus uit de pizzakit.
4. Beleg met de plakken kaas en de helft van het spek.
5. Snipper de ui. Verdeel de bietenpartjes en de ui erover. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi over de bieten. Verdeel de rest van het spek erover en besprenkel met de honing.
3. Bak de plaattaart ca. 25 min. in het midden van de oven.
That’s it! Smullen maar 🙂
Laat je even weten wat je van deze plaattaart met geitenkaas en bieten vond? Ik ben benieuwd! Het recept is trouwens afkomstig van Allerhande en heb ik iets aangepast.
PS. Volg je mij al op Youtube en Instagram? @marlouvolkerink