Deze pink salad is niet alleen super lekker en gezond maar ook echt een treat for the eye! Het liefst eet ik zelf zo plantaardig mogelijk maar speciaal voor deze foto’s heb ik er geitenkaas bij gedaan 😉 Wil je het dus helemaal plantaardig hebben dan kun je de kaas gewoon weglaten. Maar soms is een beetje kaas ook gewoon heel erg lekker!
Klimaatbewust
Goed om te weten is dat deze salade ook klimaatbewust is. Zoals ik jullie in mijn vorige blog liet weten werk ik voor het HIER klimaatbureau. De salade werkte ik dan ook oorspronkelijk uit om mensen – dus niet alleen fitgirls – kennis te laten maken met plantaardig eten. Het blogbericht dat ik hierover schreef kun je hier vinden. De keuze voor de ingrediënten heb ik gebaseerd op het seizoen én de afkomst van de groenten. Sla en rabarber zijn typische seizoensproducten die in Nederland aan het eind van de lente geoogst worden. Radijs en komkommer zijn hier het hele jaar verkrijgbaar.
Recept: Pink Salad
Ingrediënten voor de Pink Salad
- 3 slabladen
- Een handje rucola
- 5 radijsjes
- 2 stelen rabarber
- 2 voorgekookte rode bieten
- 1/2 Komkommer
- 1 tl Ahornsiroop (honing kan ook, maar dat is in principe niet veganistisch)
Extra’s: geitenkaas, geroosterde pepitapitten
Sla en rabarber zijn typische seizoensproducten die in Nederland aan het eind van de lente geoogst worden.
Ingrediënten voor de dressing
- 1 el Nederlandse koolzaadolie (maar olijfolie is ook erg lekker!)
- 1 tl Zaanse mosterd
- 1 tl kruidenazijn of balsamico
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 1 cm breed.
- Verwarm een pan en bak de rabarber ongeveer 2 minuten met een klein beetje ahornsiroop.
- Snijd de radijs in kleine schijfjes.
- Snijd de bieten in blokjes.
- Snijd de komkommer in halve plakjes.
- Meng de ingrediënten van de dressing.
- Doe de rabarber, rucola, radijs en komkommer en de dressing in een schaal en hussel door elkaar.
- Leg de slabladeren, nadat je ze hebt afgespoeld, op een bord. Leg het rucola-rabarber-mengsel hier bovenop.
- Verdeel de blokjes biet over de rest van de salade.
- Als je geitenkaas en/of pepitapitten hebt, dan is dit het moment om het over de salade te doen!
Enjoy de Pink Salad!
Eerlijk is eerlijk: de salade is wel mooi maar misschien niet voor iedereen genoeg als avondmaaltijd. Daarom raad ik de salade aan als een lunch- of voorgerecht. Uiteraard kun je er ook wat brood bij eten. Of nog ruimte over houden voor een toetje. Nou, ik kan je wel vertellen… daarvoor hebben we voldoende inspiratie voor je! Wat dacht je van vegan ijsjes? Of gezonde brownie met zwarte bonen?
Kook jij wel eens klimaatbewust? Ik ben erg benieuwd! Laat het me hieronder weten 🙂
X Ana