Optimaal zicht tijdens het sporten

Confession: ik ben zo’n ijdeltuit die de deur niet uitgaat, met een kleine uitzondering daargelaten, met mijn bril op. In de sportschool zul je me dan ook never nooit met mijn bril op tegenkomen. Maar wat is eigenlijk de beste optie voor optimaal zicht tijdens het sporten? Een bril of lenzen?

Blij met mijn lenzen

Laatst was ik in de sportschool druk met dumbells in de weer en toen ik een zwaardere zocht, stond ik opeens heel wazig naar het rek met gewichten te staren. Huh, welk getal staat er op die dumbell? Opeens besefte ik me dat ik nog maar één lens in had. Oeps! Toen besefte ik me wel hoe gelukkig ik mag zijn (en ben) dat ik, dankzij een paar lenzen, scherp kan zien en dat deze ‘geluks vlieger’ niet voor iedereen opgaat.

Bril/lenzen dragende Followfitgirls

Wist je dat ik niet de enige Folllowfitgirl ben die zonder bril of lenzen niet scherp ziet?

Ik vertelde haar over mijn ‘ongelukje’ in de sportschool en toen kwam Marlou met haar confession dat ze haar ogen heeft laten laseren toen ze 18 was en dat ze nachtblind is.

Daarom draagt Marlou als ze ’s avonds tennist soms een bril, klein nadeel vindt ze wel dat ‘ie nogal snel beslaat. Zelf sport ik altijd met lenzen in en dat bevalt me goed. Wel heb ik in de sportschool snel last van droge ogen, ik vermoed dat dit door de droge airco lucht komt, en zwemmen met lenzen in is voor mij ook geen handige match (hierdoor ben ik al meerdere lenzen kwijtgeraakt).

Ons ‘ik zie niet scherp’ geklets bracht me wel op het idee om eens uit te zoeken wat nu eigenlijk het beste is: sporten met een bril op of lenzen in?

optimaal zicht tijdens het sporten lianne

Dit is dus mijn ‘prachtige’ bril…

Bril of lenzen?

Op mijn zoektocht naar het ‘verlossende’ antwoord kwam ik al snel tot de volgende conclusie:

of je nu een stukje hardloopt of je helemaal in to extreme sporten bent, lenzen geven je een stuk meer vrijheid tijdens het sporten.

En je vrij kunnen bewegen tijdens het sporten is natuurlijk super belangrijk. Als je sport met een bril op loop je tegen aardig wat struggles op: je maakt een dubbele salto en landt netjes met beide voeten op de grond maar je bril is in geen velden of wegen te bekennen of wat dacht dat je van een boksles waarbij je tegenstandster je per ongeluk op je gezicht slaat? En zo zijn er nog wel een paar ‘onhandige’ (sport)situaties te bedenken. Kortom:

sporten met een bril op kan dat je aardig wat struggles opleveren, die je een stuk minder vaak tegenkomt als je lenzen draagt.

Optimaal zicht tijdens het sporten

Of je nu sport met een bril op of lenzen in, het belangrijkste is dat je goed ziet en dat jij je er prettig bij voelt. Ben je echt een brilliefhebber, dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alleen tijdens het sporten zogenaamde daglenzen te dragen. Dan profiteer je van je hippe bril én de vrijheid die het dragen van lenzen je geeft. Best een leuk (en slim) idee toch?
optimaal zicht tijdens het sporten-lenzen

Persoonlijk advies

Nu ben ik natuurlijk geen oogspecialist, maar mijn eigen ervaring om te sporten met lenzen in is, op een enkele keer na dan, prima en ik voel me er prettig bij. Wil je persoonlijk advies? Dan raad ik je aan om even naar je huisarts of een opticien te gaan. Zij kunnen er veel meer over vertellen en aangeven wat voor jou de beste optie is.

En jij, bril of lenzen?

Hoor jij, net als Marlou, en ik tot de ‘fitgirls die niet scherp zien’ en sport jij met een bril op of lenzen in? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring en tips. En je weet het: alle reacties zijn welkom in de comments hieronder!

Liefs, Lianne

Ken je deze 10 fabels over (sport)voeding al? Super interessant én leerzaam!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more