Op vakantie: wel of niet sporten?

Ik begin nu met dit artikel te schrijven terwijl ik in het vliegtuig zit onderweg naar mijn vakantiebestemming deze zomer: Bali! Tegen de tijd dat je dit leest, ben ik al lekker aan het bruinbakken met waarschijnlijk minimaal 20 muggenbulten op mijn lichaam. Ik ben hier drie weken op vakantie met mijn opa, oma, ouders en broertje.

In de aanloop naar de vakantie heb ik hier en daar vragen gekregen over sporten en voeding op vakantie: “Wat vind jij van sporten op vakantie?” “Ga je zelf sporten?” “En wat ga je doen dan?” “Zal je gezond eten op vakantie?” “Ga jij ook gezond eten of niet?” “Ben je streng voor jezelf als je op vakantie bent?” “Neem jij proteïne mee of niet?” “Drink jij veel alcohol op vakantie?”. In dit artikel geef ik graag een antwoord op al deze vragen.

Het antwoord op al deze vragen luidt als volgt:

“LEKKER BOEIEND, DAT MAG JE HÉLEMAAL ZELF WETEN!!!”

Kom op, je bent op vakantie dus geniet! Doe waar je zelf zin in hebt en eet lekker wat je wilt. Ga sporten als je er zin in hebt, drink alle cocktails op de kaart of blijf dagenlang horizontaal op een zonnebedje. In principe eindigt dit artikel hier want ik heb er vrij weinig aan toe te voegen hahaha.

Nee okè, ik zal nog even een korte toelichting geven wat ik doe op vakantie (en wat kiekjes delen):

Wat ik doe op vakantie

In principe ligt het eraan op wat voor soort vakantie ik ben maar over het algemeen als ik op zonvakantie ben lig ik voornamelijk te bakken, maak ik foto’s of ben ik aan het eten. Mijn favoriete momenten in het leven zijn uiteraard de etenstijden haha! Zelfs voor sightseeing ben ik vaak te lui en al helemaal als het warmer is dan 35 graden. Omdat ik nu met mijn familie op vakantie ben, moet ik me wel een beetje aanpassen natuurlijk. Mijn vader is namelijk de meest actieve vakantieganger ooit. We doen dus van alles; van hele dagen niks doen tot 12 uur lang op een dag Bali verkennen.

Relaxen bij het zwembad in Seminyak:

IMG_6087

Gezonde voeding

Ik heb helemaal geen proteïne of andere supplementen mee. Het kost me kilo’s in mijn koffer en ik vind het een beetje overdreven om op vakantie supplementen en/of eiwitproducten te nemen. Bovendien hebben ze op de meeste plekken op aarde wel kip, vis, noten, tofu en rundvlees.

Sporten op vakantie

Ik heb sportkleding mee maar ga alleen trainen als ik daar zin in heb. Soms merk ik dat ik ontzettend suf ben door de zon of gewoon van het niks doen en dan is sporten wel even lekker voor mijn energielevel. Als je geen sportschool hebt in je hotel (wat voor mij op Bali het geval is in alle hotels waar we verblijven), kun je bijvoorbeeld makkelijk de Bikini Body Guide/Sweat With Kayla App doen op je kamer of gewoon ergens waar je ruimte hebt. Of je kunt een vulkaan gaan beklimmen (yes, dat ga ik nog doen)!

Sporten op de gang zonder airco (heftig) in het hotel:

IMG_6184

Zomerse drankjes

Ik drink geen alcohol op vakantie maar dat doe ik in het dagelijks leven sowieso niet. De laatste alcoholische versnapering die ik heb gehad was een mierzoete flügel en een vies jägermeistertje op skivakantie met collega’s in januari dit jaar. Mocht je een wonderschone cocktail kennen die niet naar spiritus of suikerwater smaakt, laat het me weten, dan kan ik wellicht eindelijk een drankje doen.

Moraal van dit verhaal: genieten, genieten en genieten! Volg mijn reis op Snapchat: chocolatisyummy (zonder ‘e’ na chocolat) en volg mijn foto’s op Instagram: chocolateisyummy_bbg

Benieuwd naar het progressieverhaal van fitgirl Ana? Lees hier wat zij de afgelopen tijd doormaakte.

Lees ook: 5 x Workouts voor tijdens je vakantie

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more