Op naar een Push up!

Dag Fitgirls!

Alle vakanties weer bijna achter de rug en het dagelijkse leventje begint weer! Ik ben benieuwd hoe jullie de vakantie qua trainen zijn doorgekomen. Heb je je trainingsschema aan kunnen houden en misschien zelfs uit kunnen breiden of was het een week á twee helemaal niks.

Ik ben een week weggeweest met de aller-aller beste voornemens mijn training voort te zetten! No excuses, trainingskleding mee en er tegen aan. Mijn doel was in mijn vakantie week sowieso 1 bootcamp en wat thuis oefeningen te doen. Altijd lekker even te sporten in de vroege ochtend en een thuis training kan op ieder gewenst moment van de dag. Appeltje eitje zou je denken…

Maar man man man wat viel dat mij tegen! Een week in een hitte golf, veel doen en kapot aan het einde van de dag. Veel beloftes aan mezelf dat ik het morgen zou doen, vroeg op zou staan en desnoods ‘s avonds nog een rondje zou doen. De tijd van no excuses was voorbij en het zakte bij mij echt even in. Geen fitgirl instelling maar vast iets waar je zelf ook tegen aan kan lopen.

Herken je de smoesjes bij jezelf? Wat kan je er tegen doen?

Ik ben meteen de dag na terugkomst de sportschool weer ingegaan om de schade in te halen en de training weer voort te zetten. Iets waar ik voor mijn vakantie mee bezig was is de Push up. Een super goeie training omdat je niet alleen je borstspieren traint, maar ook je schouders, triceps, bilspieren en hele core. De perfecte workout maar ook erg zwaar heb ik gemerkt! Het vergt aardig wat training om in de goede houding te blijven want voor je het weet is daar de flexibele rups.

Ik heb een nieuwe manier gevonden om deze oefening toch helemaal baas te worden en binnenkort een princess a la push up te wezen! Ook hier zijn er een paar puntjes waar je wel op moet letten. Handig hierbij is als je al een vlekkeloze plank kan uitvoeren, in mijn vorige blog beschrijf ik deze oefening.

Bij deze oefening begin je in een plank positie. Zet je handen iets breder dan schouderbreedte en span benen, billen en buik aan. Vervolgens ga je zakken tot iets boven de grond. Let hier bij op dat je ellebogen langs je lichaam buigen of iets naar buiten. Wanneer je je armen buigt als een bulldog word het niet alleen heel lastig maar ga je ook je spieren verkeerd belasten.

20150820_235326 20150820_235352

Voor mij was het lastig er meteen een vlekkeloze push up uit te gooien. Wanneer ik iets door mijn armen zakte kwam er al snel een punt dat ik het niet meer kon houden en de vloer iets te enthousiast tegemoet kwam. Een bekend tussenstation hiervoor is de geknielde variant, wat minder zwaar.

Je kan ook in een andere positie beginnen. Ga plat op de grond liggen, handen net naast je schouders en ellebogen langs je lichaam. Span nu billen buik en benen bewust aan en druk jezelf in de begin positie waarna je jezelf weer zo rustig mogelijk laat zakken. Je zal hierbij de eerste paar keren een innige omhelzing met de grond maken en je heupen zullen inzakken maar oefening baart kunst! Herhaal dit 2 keer per week in 3 sets van 5 keer.

20150820_235230

 

Mij lukt het aardig en ik verwacht er een dezer dagen een paar “normale” push ups uit te kunnen gooien!

 

Blijven trainen, dan steel je straks de show in de sportschool.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more