Nooit meer wenkbrauwen tekenen met permanente make up!

Wanneer is het tijd voor permanente make up? Je kent het wel, dag in dag uit sta je voor de spiegel om twee zo identiek mogelijk wenkbrauwen op je gezicht te tekenen. Met wat mazzel lijken je wenkbrauwen na een half uur (of langer) een beetje op elkaar, maar velen onder ons hebben minder geluk. Met een beetje pech zijn ze vervolgens ook nog eens weg als je met je handdoek het zweet van je gezicht veegt tijdens een sportsessie. Oeps!

Wenkbrauwen zijn heel kenmerkend voor je gezicht, je wilt daarom graag dat ‘die dingen’ wel toonbaar zijn. Ik behoor zelf tot de groep die niet al te goed was en is in het tekenen van wenkbrauwen en heb daarom de stap naar permanente make up  gezet. Ik deel met jullie mijn ervaring

Hoe gaat het zetten van permanente make up in zijn werk?

Voorbereiding

Zodra je een afspraak hebt gemaakt om permanente wenkbrauwen te laten zetten ontvang je informatie over het gehele proces. Wat vaak wordt aangeraden om via de dokter verdovende crème (Emla) aan te vragen. Deze crème verzacht de pijn tijdens het zetten van de make up. Voordat je naar de afspraak gaat, reinig je je gezicht en breng je de crème zelf aan op je wenkbrauwen zodat de verdoving alvast kan inwerken.

Het zetten

Begin september 2017 liet ik mijn wenkbrauwen zetten. Je overlegt met de specialist de vorm van de wenkbrauwen je graag wilt en of dit bij je gezichtsvorm past. Wanneer gezamenlijk de juiste vorm is bepaald, kunnen de nieuwe wenkbrauwen worden getekend. Het tekenen duurt het langst van alles. Je wilt natuurlijk dat de wenkbrauwen zo gelijk en identiek mogelijk worden en dat kost tijd. Nadat het tekenen klaar is wordt de juiste kleur van de make up gekozen en kan het zetten starten. De permanente make up wordt op dezelfde manier gezet als een tatoeage, het tatoeëren duurt ongeveer 1 uur. De manier van zetten wordt ook wel microblading of hair stroke techniek genoemd. Met een heel dun naaldje worden wenkbrauw haartjes tussen je eigen wenkbrauw haartjes gezet. Na afloop zijn de wenkbrauwen vrij donker, dit trekt na een aantal dagen bij tot de kleur die je hebt besproken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Meestal zijn er zo’n 2 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Deze tweede behandeling wordt na minimaal 4 weken gedaan. Zelf heb ik de tweede behandeling pas in december gedaan, aangezien ik eind september een ooglidcorrectie liet doen en daar zat ook een hersteltijd aan verbonden.

permanente make upHier het (niet zo charmante) resultaat na behandeling 1 (foto 2) en behandeling 2 (foto 2).

permanente make upDeze foto maakte ik bij thuiskomst, 30 min na de 1e behandeling

Doet het zetten van permanente make up zeer?

Dit verschilt sterk per persoon. Heb je al eens een tatoeage laten zetten? Dan weet je waarschijnlijk wat voor gevoel het is. Bij mij deed de verdovende crème niet heel veel en vond ik het op sommige momenten best pijn doen. Maar hé, wie mooi wil zijn… 😉

Hoe verzorg je permanente make up?

Tijdens het zetten van de make up worden met het dunne naaldje gaatjes geprikt in je huid, het kan dus zijn dat je wenkbrauwen enige tijd als een schaafwondje aanvoelen en gaan jeuken. Belangrijk is dat je NIET krabt. De kans dat je dan je wenkbrauw openkrabt en daarmee verpest is groot. Tijdens het helen van de wondjes kunnen er schilfers ontstaan, hier had ik zelf nauwelijks last van. Om de irritatie te verzachten kun je 2x per dag Bepanthen crème aanbrengen, net zo lang tot je er geen last meer van hebt. Ik heb dit maar 3 dagen gedaan, aangezien mijn wenkbrauwen snel waren geheeld. Bepanthen crème is verkrijgbaar bij drogist. Kijk de eerste paar dagen uit dat je je wenkbrauwen niet reinigt met make up remover of andere tonics. Je kunt eventueel je wenkbrauwen wassen met Unicura, maar alleen water is ook prima.  Dep daarna  je de wenkbrauwen droog met een tissue. De behandelde huid is na ongeveer 6 weken helemaal genezen. Zelf merkte ik niets meer van pijn of eventueel ‘lekkend wondvocht’. Na 2 of 3 dagen was ook de roodheid verdwenen.

Hoe lang blijft permanente make up zitten?

De permanente make up zal na 1 tot 5 jaar vervagen. Voordat het helemaal weg is, kunnen er nog jaren overheen gaan. Voor een tatoeage worden er andere pigmenten gebruikt waardoor het echt permanent is. Permanente make-up wordt in de lederhuid aangebracht. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie vervagen en uiteindelijke vrijwel in zijn geheel verdwijnen. Het is aan jezelf of je bij te veel vervaging je wenkbrauwen bij laat werken of dat je zelf weer aan de slag gaat met tekenen.

Resultaat?

Ik ben heel erg blij met mijn wenkbrauwen, het bespaart sowieso heel veel tijd wat al een groot pluspunt is! De wenkbrauwen zien er heel natuurlijk uit, je ziet nauwelijks dat er permanente make up aan te pas is gekomen. Dit vind ik alleen maar fijn, aangezien ik geen fan ben van ‘getatoeëerde zwarte marker strepen’. Ik ben ook heel benieuwd hoe lang de de make up bij mij blijft zitten, maar tot nu toe heb ik er geen moment spijt van gehad en raad ik iedere twijfelaar aan om de stap te zetten.

permanente make up

Deze foto maakte ik 25 februari (2,5 maand na de 2e behandeling)

Heb je vragen over permanente make up? Stuur me gerust een berichtje!

Liefs,
Laura

Ben jij veel met je gezondheid bezig? Lees hier of je niet stiekem een vitaminetekort hebt!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more