Nieuwe aanwinst voor het Followfitgirlsteam: Fitgirl Berber

Hello! Ik voel me vereerd dat ook ik mij mag aansluiten bij FollowFitgirls! Mijn naam is Berber ik ben 23 jaar en kom uit Friesland. Al zes jaar ligt mijn passie bij sporten en zo gezond mogelijk eten (natuurlijk met de nodige ups en downs). Sinds anderhalf jaar ben ik ook plantaardig gaan eten en to be honest, dit bevalt me prima!

Sporten als uitlaatklep

al van jongs af aan kan ik me herinneren dat sport bij ons thuis, althans bij mijn vader, broer en mij een belangrijke rol speelde. Ik heb jarenlang gevolleybald, maar ik wilde graag ook andere sporten uitproberen. Toen ben ik met fitness begonnen, wat echt mijn uitlaatklep is. Ik haal veel inspiratie van YouTube en blogs om vervolgens zelf een trainingsschema te maken. Daarnaast doe ik ook aan mountainbiken, yoga, pilates, HIIT en kickboksen. Belangrijk voor mij is om na een training badend in het zweet en voldaan alsnog te kunnen lachen.

Plant-based koken

Momenteel woon ik nog thuis bij heit en mem en heb dus met koken ook rekening te houden met wat zij willen eten. Omdat ik meestal kook thuis maak ik het meeste plant based, alleen mijn vader houdt nog altijd van zijn stukkie vlees. Ik hou ontzettend van koken en maak dan ook graag gerechten met veel groente en veel kruiden. Vooral de Indiase keuken vind ik heerlijk. Ik probeer zoveel mogelijk zelf te maken. Uiteindelijk zou ik heel graag iets willen doen met vegan patisserie, dus alvast een goed voornemen voor 2019.

fitgirl Berber - vegan burger

The explorer

Naast koken en sporten hou ik ook heel erg van reizen. Afgelopen zomer ben ik een kleine maand naar Vietnam geweest en kwam erachter dat het daar echt een ‘vegan’ hotspot is! Ik vind het heerlijk om nieuwe en plaatselijke gerechten te proeven en ik ben zeker nog van plan om lekker te blijven reizen en nieuwe culturen en gebruiken te leren kennen. Volgend jaar staat Zuid-Amerika op de planning.

 

Gelukkig in de liefde is (in mijn geval) gelukkig met jezelf!

Ik ben nu zeven jaar gelukkig met mijn vriend en ik denk wanneer je gelukkig bent in de liefde je ook gelukkiger bent met jezelf. Sinds twee jaar woont hij in Oostenrijk en is daar zijn eigen bedrijf begonnen. Natuurlijk is dit soms erg lastig, maar voor mij betekent het ook dat wanneer we elkaar wel zien (zo’n 1x in de maand) ik juist gemotiveerd ben om mijn beste ‘ik’ te zijn, zowel vanbinnen als van buiten.

Hiermee bedoel ik natuurlijk niet dat je helemaal fit en strak moet zijn, maar dat ik blij ben met mezelf (en mijn lichaam). Ik weet niet of jullie ook een lange afstand relatie hebben (gehad), maar tips zijn altijd welkom ;)!

Fitgirl Berber

What to expect?

Ik hoop natuurlijk dat mijn blogs inspireren om niet te snel de handdoek in de ring te gooien en no excuses! Ik zal me vooral bezighouden met gezonde recepten en leuke workouts die je zowel thuis als in de sportschool kan doen!
Over leuke work-outs gesproken, heb jij je al ingeschreven voor onze herfstchallenge?

Liefs, Berber

Lees ook: 5 x healthy ontbijtinspiratie van Lianne!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more