Nicecream met kersen – Een super easy recept voor vegan ijs

De zomer roept om ijs! En daarbij maakt het niet eens uit of het om een Nederlandse regenachtige zomerdag gaat of een hittegolf: ijs gaat er bij de meesten eigenlijk altijd wel goed in. Niet?! IJs is niet zo heel moeilijk om zelf te maken, maar om het op smaak te brengen zonder dat het boordevol suiker en vet (=room) zit, is al wat lastiger. Maar wist je ook dat je met bevroren bananen ook heel lekker ijs kunt maken? Sofie deelde eerder al een paar recepten voor plantaardig ijs. Maar inspiratie voor healthy ijsrecepten kun je nooit genoeg hebben toch? Dus vandaag deel ik mijn recept voor vegan ijs, ofwel: nicecream!

Nicecream

Wederom klimaatbewust

Nee, ik probeer jullie niet allemaal ervan te overtuigen dat je het klimaat moet redden. Dat doe ik namelijk bij mijn ├índere job al ­čśë Maar omdat ik dit receptje oorspronkelijk ook voor het HIER klimaatbureau uitwerkte, vind ik het wel zo netjes om het te vermelden. Doordat dit ijs gemaakt is zonder zuivel, is het namelijk niet alleen gezond(er) maar ook minder belastend voor het klimaat. Bovendien kun je het beste super-overrijpe-bijna-klaar-voor-de-vuilnisbak-bananen hiervoor gebruiken. Ik vind bananen als ze ook maar een beetje rijp zijn eigenlijk al te zoet en eet ze het liefst als ze n├ęt niet groen meer zijn. Dat is natuurlijk maar een fractie van een seconde – zoals je van avocado’s ook wel zult herkennen – en dus zit ik al snel opgescheept met rijpe bananen. Voortaan gooi ik ze niet meer weg, maar ik vries ze in. Als ik dan zin heb in ijs, dan kan ik daarmee in een handomdraai nicecream maken. Ook maakte ik voor dit recept gebruik van seizoensfruit. Geredde bananen + seizoensfruit = dubbel goed voor het klimaat!

Nicecream

Recept: Nicecream met kersen

Ingredi├źnten voor 1 portie

 • 1 ingevroren rijpe banaan
 • 1/2 portie ander diepvriesfruit, ik heb hier frambozen gebruikt.
 • 10 kersen
 • Een scheutje plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk

Toppings: hiermee kun je vari├źren. Wat vind je lekker? Ik gebruikte kokosschaafsel.

Zo maak je het

 1. Maak de kersen schoon en ontpit ze.
 2. Doe de bevroren banaan samen met het diepvriesfruit en een klein scheutje plantaardige melk in de blender. Begin echt maar met een heel klein scheutje. Je kunt er altijd meer bij doen tot de structuur goed is.
 3. Schep het ijs in een schaaltje en doe je toppings hierbij. Dus de ontpitte kersen en in mijn geval ook kokosschaafsel.Nicecream

What about you?!

Heb jij een favoriet ijsrecept die je graag wilt delen? Healthy of minder healthy, ik hoor het graag! En als je dit receptje gaat proberen ben ik natuurlijk benieuwd wat je ervan vond!

En ook ben ik benieuwd hoe klimaatbewust jij bent in de keuken! Houd je er rekening mee of eigenlijk helemaal niet?

X Ana

Heb je het recept van Laura voor healthy pindarotjes al eens geprobeerd?

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorie├źn?

Werkt het tellen van calorie├źn?

Veel mensen tellen calorie├źn als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorie├źn, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more