My road to: Wereldruiterspelen Tryon 2018

Hoi allemaal! Het is alweer even geleden dat ik een blog heb geschreven, maar dat is vooral gekomen door… de Wereldruiterspelen in Amerika! a, van 17 t/m 22 september deed ik mee aan dit grote paardensportevenement. Voor de voltigewereld is dit hét wereldkampioenschap waar veel voltigeurs naar hebben toegewerkt, het wordt namelijk maar eens in de 4 jaar gehouden.

Wereldruiterspelen Tryon, wat?

De Wereldruiterspelen is een wereldkampioenschap waarbij alle paardendisciplines (dus ook dressuur, springen, mennen, endurance, eventing, reining en para-dressuur) allemaal tegelijk hun WK houden. En omdat het in een ander continent, namelijk Noord-Amerika werd gehouden, was dit nog nét eventjes iets specialer.

Dit jaar had Nederland voor elke discipline een team uitgezonden, wat het extra leuk maakte. Wij als voltigeteam hebben dan ook hard gejuicht voor de menners, para-dressuurders en springers, die in dezelfde week als wij hun wedstrijd hadden.

EK Aken, Duitsland 2015

Het hele avontuur begon eigenlijk al ruim 3 jaar geleden toen we ons als doel hadden gesteld om het EK in Aken te behalen. Voor mij mijn eerste EK, wat ik best wel spannend vond! Dit EK waren we op Hercules (Herrie, een paar dus) gestart,  dat door een andere vereniging voor ons ter beschikking werd gesteld om op te mogen trainen en internationale wedstrijden te starten. Een super lief paard dat op de wedstrijden altijd nog beter zijn best deed. Zonder hem zouden we nooit uiteindelijk op de WEG (World Equestrian Games = Wereldruiterspelen) beland zijn.

De wedstrijd ging goed, we eindigden op een mooie 7e plaats en konden twee keer een goede kür laten zien. Benieuwd hoe dat eruit zag? Check dan de video hieronder. Ons thema was toen Cinderella en zoals je kan zien was ik de ‘boze stiefmoeder’ ;).

WK Le Mans, Frankrijk 2016

2016 was een hectisch jaar. Eén meisje uit het team stopte, dus kwam er een nieuw iemand bij. Ons kleintje (degene die de lucht in wordt getild) had een ongeluk buiten de voltige om en was daardoor ook even uit de running. En tot slot had ik het voor elkaar gekregen om mijn elleboog uit de kom te krijgen. De eerste wedstrijd van het seizoen verliep dus ook nog niet vlekkeloos, maar gelukkig konden we ons later in het jaar alsnog kwalificeren voor het WK.

De WK verliep zoals we gehoopt hadden, we werden 7e. En langzaam begon de gedachte te ontstaan om naar de WEG te gaan. De eis daarvoor was om bij de beste 8 te zitten en daarvoor moesten we minstens 5e worden bij het eerstvolgende Europees Kampioenschap. Voor ons leek dat op dat moment echt totaal onhaalbaar, aangezien we weliswaar 7e werden op het WK, maar de top van de voltige bijna volledig in Europa zit.

EK Ebreichsdorf, Oostenrijk 2017

Maar een jaar later stonden we er weer, met een ander thema en een nieuw paard, namelijk Rubin Royal, oftewel Ruub. Op dit EK wisten we dat als elk team goed ging, een 6e plaats zeker haalbaar was, maar plaats 5 voelde niet realistisch. Ons grootste doel was dan ook om echt te genieten dat we hier op het EK stonden en gewoon te kunnen laten zien wat we konden. Dit werd uiteindelijk beloond met een 5e plaats, wat we bijna niet konden geloven. Dit betekende namelijk dat de kans dat we het jaar erna naar de WEG mochten opeens echt aanwezig was.

Onze War Horse kür, die we ook in Amerika zullen presenteren, kun je hier terugzien:

Vliegende paarden

Omdat de WEG in Amerika werd gehouden, werd ons paard Rubin Royal dus overgevlogen. Dit klinkt heel heftig, en is het eigenlijk ook, maar voor de paarden niet vervelender dan vervoerd worden in een trailer. Ruub had de reis heel goed doorstaan en de wedstrijd kan beginnen! Nieuwsgierig? Volgende week volgt een uitgebreid verslag met foto’s!

Liefs, Dianne

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more