My ‘normal’ Nike experience!

Voor het schrijven van ieder blogje moet ik altijd even nadenken. Waar zal ik het over gaan hebben? Ik vertel niet zo snel veel over mezelf of over wat ik meemaak tijdens shoots of shows. Maar ik krijg wel vaak de vraag, waar ben je allemaal te zien en wat is nou de leukste shoot die je ooit hebt gedaan? Of hoe werkt dat dan allemaal precies met casting etc.?

Ik loop er niet zo mee te koop, ben vrij nuchter en doe dit werk inmiddels alweer 6 jaar fulltime. Ik begin de dingen gewoon normaal te vinden. Dus heb ik al snel dat ik denk: wie interesseert dat nou? Moet ik daar over schrijven? Maar de andere fitgirls hebben me over de streep getrokken.. Vanaf nu ga ik jullie wat meer vertellen over: het in mijn ogen, ‘gewone’ leven als model.

Begrijp me niet verkeerd, ik realiseer me nog wel vaak wat een lucky bird ik ben, dat ik dit mijn werk mag noemen. Ik kom op hele mooie plekken, ontmoet veel leuke mensen en 9 van de 10 dagen voelt het niet eens als werk! Ik ben zo vrij als een vogeltje en kan op vakantie gaan wanneer en hoe lang ik wil.

Op de vraag wat is de tofste shoot die je ooit hebt gedaan, weet ik al snel het antwoord.

Afgelopen zomer ben ik in heel Europa te zien geweest in de Nike Chasing Summer Campagne. Ik had nooit gedacht dat nog te doen… sterker nog ik heb er ook nooit van gedroomd, omdat ik dacht dat dat niet binnen mijn bereik lag.

nike model

Maar op een dag kreeg ik een mailtje van mijn bureau of ik een filmpje van mezelf kon maken, rennend voor Nike.

Samen met m’n vriend ben ik natuurlijk meteen aan de slag gegaan en heeft hij van mij een kort filmpje gemaakt, waarbij ik aan kom rennen en eindig met wat stretch bewegingen…Toen was het afwachten… Een paar dagen later kreeg ik een uitnodiging om naar een go and see te komen. Een go and see is een ontmoeting met een klant, waarbij men gaat kijken of je bij het merk past, maar nog niet specifiek geselecteerd wordt   voor een bepaalde opdracht.

nike model De go and see was op zondagochtend, heel toevallig 5 minuutjes bij mij vandaan aan de andere kant van het park. Ideaal! Fris en fruitig kwam ik aan. Ik moest verschillende setjes kleding aan en die werden dan gefotografeerd Binnen 10 minuutjes stond ik weer buiten. Ze waren wel enthousiast volgens mij, maar ik probeer altijd na een casting het meteen weer uit m’n hoofd te zetten, want je kunt er toch geen pijl op trekken.

De volgende dag kreeg ik goed nieuws! Of ik een fitshoot wilde doen op het hoofdkantoor in Hilversum. Hierbij kijken ze, welke items ze met elkaar gaan combineren tijdens de echte shoot. Je bent dan dus letterlijk een paspop, waar ze van alles op uitproberen. Niet de meest leuke job maar je weet natuurlijk nooit wat eruit kan komen (ik had ondertussen al wel een optie staan voor de shoot) Ik kreeg natuurlijk wel de kans om te laten zien dat ik ervaren ben en weet hoe je moet poseren. Ook kon ik die dag daar met korting shoppen, ook niet verkeerd! Het op die dag verdiende geld had ik dan ook meteen weer uitgegeven 😉

Pas een week later kreeg ik eindelijk te horen dat ze me ook wilden boeken voor de echte shoot! Yesss! De shoot zou zijn voor JDC sports in Engeland voor de afdeling Nike Crosstown Running.

De shoot was in Nederland met fotograaf Paul Bellaart en visagiste Eva Copper. Later ben ik er pas achtergekomen wat een top team dat is! Paul Bellaart heeft bijvoorbeeld ook die prachtige zwart wit serie met Doutzen en haar gezin geschoten in NYC voor de Nederlandse Vogue. Aaaaah! En ik mocht daar ook gewoon een dag mee werken. A dream came true! Ze vonden me nog wel een beetje braafjes, dus ik kreeg meteen een tattoo op m’n rug geplakt, verschillende sieraden en een tof kapsel met vlechten, voor een wat stoerdere look.

paul bellaart + doutzen

Toen we het eerste setje hadden geschoten en ik terug keek op de monitor kreeg ik echt kippenvel. Wat te gek! Was ik dat?

 

Een maandje later kwam er een mailtje binnen met de vraag of ik beschikbaar was om in juni een kleine week te shooten voor Nike in Barcelona voor hun nieuwe Europese Campagne! Mijn hart ging sneller kloppen en ik stuiterde door de kamer. Natuurlijk was ik beschikbaar!!

Maar meteen remde ik mezelf af… het was nog maar een optie en ik moest nog wel geboekt worden. Het kan namelijk zo maar zijn, dat er 20 meiden in optie staan en er maar 4 geboekt worden. Je weet nooit hoe groot je kans is. Normaal gesproken ben ik er best goed in om het even van me af te zetten. Pfff, maar zo’n leuke optie parkeren of uit je hoofd zetten is wel heel moeilijk!

Doordat ik weer geboekt was voor de fitshoot in Hilversum, kwam ik erachter, dat ze in heel Europa aan het casten waren. Dit was echt een domper, want dan is de kans dus wel heel erg klein. Een beetje teleurgesteld kwam ik thuis, maar ik bleef natuurlijk wel hopen. Er ging zeker nog dik een week voorbij en ik wilde het nu wel echt graag weten. Je houdt ook bijna de hele week vrij, dus als je dan uiteindelijk toch niet geboekt wordt, ben je ook waarschijnlijk weer te laat voor eventuele andere shoots.

Toen kreeg ik het telefoontje: Suus, heb je die andere opties nog staan? Uhm ja,dus ik ben het niet geworden? Bel die dan maar snel af want je zit erbij! Je snapt dat ik helemaal uit m’n plaat ben gegaan! Dit was echt niet normaal! Ik ging gewoon een weekje in Barcelona shooten voor Nike!

Een paar dagen later stapte ik al het vliegtuig in. We sliepen in een super de luxe hotel midden op de PC hoofdstraat van Barca. Ik heb nog nooit in een hotel geslapen met zulke hoge muren. Love it! Living the International model life!

nike model

nike crosstown running

Maar er moest wel hard gewerkt worden. Het hotel had een prachtige spa en die heb ik jammer genoeg niet gezien 😉 Shootdagen van minimaal 12 uur in temperaturen van boven de 30 graden. Ja, je moet er wat voor over hebben 😉

Maar met een goede catering en een hele leuke groep modellen sleepten we elkaar erdoorheen. Girlpower! Een once in a lifetime experience!

nike model

nike model

nike model

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more