Waar is het heen, mijn motivatie?! De laatste twee maanden voelde ik me meer een Netflix-girl dan een fitgirl (had Mandy ook een tijdje last van, weten jullie nog?). Ik voelde me futloos en had ik moeite met de dingen die me normaal gesproken juist makkelijk afgingen. Daar waar ik in de zomer met – een soort van – plezier de wekker om 5.30 uur zet om te gaan hardlopen, draaide ik me nu nog een keertje om als het 7.00 uur was en ik al een paar keer hab gesnoozed. De zin om te hardlopen was ver te zoeken.

Motivatie weg

Dat mijn motivatie ver te zoeken was, wil niet zeggen dat ik stil heb gezeten. Maar echt leuk is het niet. Ik besloot op onderzoek uit te gaan. Waar komt mijn weerstand vandaan? En nog belangrijker: wat kan ik doen om te zorgen dat ik mijn motivatie weer terugvind? Motivatie maakt alles een stuk leuker. Maar wist je ook dat je ook zónder toch gedrag kan veranderen? Ik schreef hierover een tijd terug dit artikel.

Heb je ook last van een winterdip? Hoe ga jij daar mee om?

X Ana

Hebben jullie Marlou’s laatste eetdagboek al gezien?