Motivatie om te sporten in de ochtend

Het wordt steeds later licht ‘s ochtends en dat maakt het steeds moeilijker om de dag te beginnen met een goede ochtend workout. Wat goede motivatie om te sporten in de ochtend zou nu dus goed van pas komen. Helemaal als je jezelf al hebt opgegeven voor de #Happydeherfstdoor challenge! Hier komen meerdere workouts in voor die je in de ochtend uit zal gaan voeren. Noteer en onthoud deze tips dus goed!

1. Hit die snooze knop

Het klinkt gek maar het gevoel dat je zelf de controle hebt over de tijd maakt het gemakkelijker om op te staan. Door te snoozen laat je jezelf hierdoor nog vijf minuten extra liggen en bent daarna gemotiveerder om op te staan. Op de dagen dat je ’s ochtends een workout gepland hebt staan, moet je jezelf tricken om vroeg op te staan. Zet je wekker om 06:40 als je om 07:00 een yoga sessie of een rondje hardlopen gepland hebt staan. Laat jezelf toe om tot 06:50 te snoozen, sta dan op en je bent klaar voor een sportieve ochtend.

motivatie om te sporten

2. Leg je sportoutfit klaar

Om het ‘s ochtends nog wat dragelijker te maken en om tijd te besparen is het slim om de avond ervoor vast spullen klaar te leggen. Van plan om ‘s ochtends te gaan hardlopen? Leg dan je sportoutfit, headphone/oordopjes, schoenen, sleutels en alles wat je nodig hebt voor een ochtend hardlopen alvast klaar. Zo hoef je alleen in je outfit te springen, grijp je de nodige spullen en ben je klaar om te gaan! Voor de echte luilakken is het nog een optie om je sportoutfit vast aan te doen de avond ervoor. Dan spring je helemaal gelijk uit bed en ben je ready to go! En bedenk maar eens hoe schuldig jij je zal voelen wanneer je niet gesport hebt ’s ochtends en je jouw sportoutfit moet omwisselen voor een andere outfit.

motivatie om te sporten

3. Drinken maar!

Uit onderzoek is gebleken dat je met sporten op een lege maag 20% meer vet verbrand. Maar: vergeet niet om wel water te drinken in de ochtend. Het verfrist je lichaam en geeft het energie door zelfs maar een glas water te drinken. Leg de avond voor je ochtend workout een glas water klaar naast je bed. Wanneer je wekker afgaat drink je snel een glas water en go!

motivatie om te sporten

4. Hou het kort

Een korte workout van een kwartiertje in de ochtend is genoeg om je een energie boost te geven en helpt voor een goede stofwisseling gedurende de dag. Verplicht jezelf om een korte workout ‘s ochtends te doen en je zal zien dat je een stuk gemakkelijker uit bed zal komen. En wie weet, misschien ben je wel zo gemotiveerd dat je er zo nog een kwartiertje aan vast plakt! Deze 14 minutes Full Body Workout van Marlou zorgt voor motivatie en is een goede ochtend workout.

motivatie om te sporten

5. Sport dichtbij

Voor een workout moet je nou eenmaal wat tijd vrijmaken. Maar als je sportschool dan ook nog eens een halfuur verderop zit is het nog eens een extra dip om in de ochtend te gaan sporten. Zorg dat je ‘s ochtends niet naar de sportschool gaat en verplaats dit naar een middag/avond. In de ochtend kun je genoeg andere dingen doen. Ga bijvoorbeeld een lekker rondje hardlopen of begin de dag goed met een yoga sessie. Het helpt een hoop om een workout video ernaast te hebben voor extra motivatie en goede uitleg. Probeer bijvoorbeeld eens deze Cardio & Strangth video van Followfitgirls.

6. Beloon jezelf!

Als laatste maar zeker niet onbelangrijk: beloon jezelf! Het vraagt om behoorlijk wat discipline en doorzettingsvermogen om in de ochtend eerder op te staan voor een workout. Als je gemotiveerd bent om in de ochtend te sporten maar het kost meer tijd dan je normaal zou hebben, dan raak je ook steeds minder gemotiveerd. Het is daarom belangrijk om jezelf ook wat rustdagen te gunnen. Plan 2 of 3 dagen in de week een workout in. Beloon jezelf op de dagen dat je geen workout gepland hebt staan. Snooze op deze dagen een paar keer extra en trakteer jezelf op een tweede kop koffie.

motivatie om te sporten

Met deze tips kan het niet anders dan dat je de dag gemotiveerd en energiek kan beginnen! Gebruik deze tips en motiveer jezelf om een goede ochtend workout te doen. Wat zijn jouw ochtendrituelen voordat je aan een workout begint? Wij zijn erg benieuwd! Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Nog meer motivatie om te sporten nodig? Deze lees je hier.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more